Φωτιά στον παράνομο σκουπιδότοπο Αλιμακίου – Τοξικό νέφος στην περιοχή

Φωτιά στον παράνομο σκουπιδότοπο Αλιμακίου – Τοξικό νέφος στην περιοχή

Μάχη της πυροσβεστικής να μην επεκταθεί στο δάσος

Για δεύτερη μέρα μαίνεται η φωτιά στον παράνομο σκουπιδότοπο του δήμου Τριφυλίας στο Αλιμάκι της Δ.Ε. Κυπαρισσίας και πραγματική μάχη έδωσαν από το πρωί οι πυροσβεστικές δυνάμεις ώστε να μην επεκταθεί στο δάσος.

Πυροσβέστες με οχήματα επιχειρούν στο σημείο ενώ PZL έκαναν ρίψεις νερού από αέρος.

Την ευρύτερη περιοχή καλύπτει τοξικό νέφος από τα σκουπίδια που καίγονται, τα «ντουμάνια» καθιστούν αποπνικτική την ατμόσφαιρα και οι άνθρωποι στην περιοχή δεν μπορούν ούτε να ανασάνουν από την κάπνα, τη βρώμα και τη δυσοσμία.
Κάτοικοι της περιοχής έχουν περιέλθει σε απόγνωση από τη φωτιά και το τοξικό νέφος που καλύπτει την περιοχή και μολύνει την ατμόσφαιρα, ενώ αναφέρουν με οργή πως τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία, η δική τους και των παιδιών τους ενώ καταστρέφονται οι καλλιέργειές τους.

Θέτουν δε ενώπιον των ευθυνών τους το δήμο Τριφυλίας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τη Διεύθυνση Υγείας, το Κλιμάκιο Ελέγχου Περιβάλλοντος της Π.Ε. Μεσσηνίας και κάθε άλλη Αρχή και υπηρεσία του κράτους και κάνουν λόγο για «έγκλημα» που συντελείται στον παράνομο σκουπιδότοπο για τον οποίο, τονίζουν, έχουν επιβληθεί διοικητικές κυρώσεις στο δήμο Τριφυλίας και η υπόθεση έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία.