Επικίνδυνη ανευθυνότητα η παραλλαγή της «Λευκής Νύχτας»

Επικίνδυνη ανευθυνότητα  η παραλλαγή της «Λευκής Νύχτας»

Ο Παμμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «θεωρεί απαράδεκτη και επικίνδυνη την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας για τη διεξαγωγή ημέρας προσφορών το Σάββατο 29 Αυγούστου και το καταγγέλλει.

Για μια ακόμα φορά η ασφάλεια και τα δικαιώματα των εργαζομένων έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Σε μια δύσκολη περίοδο που τα κρούσματα του covid 19 αυξάνονται και τα υγειονομικά μέτρα αυστηροποιούνται, ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας, επιδεικνύοντας επικίνδυνη ανευθυνότητα, δε διστάζει να συνεχίσει την “παράδοση” της λευκής νύχτας παραλλάσσοντάς την σε “ημέρα προσφορών”, με τα καταστήματα να παραμένουν ανοιχτά από τις 9.00 το πρωί ως τις 11.00 το βράδυ. Το διάστημα αυτό, όχι μόνο οι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να δουλέψουν πέραν του ωραρίου τους, χωρίς επιπλέον αποδοχές, αλλά και να το κάνουν εκτεθειμένοι, όταν είναι αμφίβολο κατά πόσο θα καταστεί δυνατόν να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Επιπλέον, πέραν των εργαζομένων που οφείλουμε να προστατεύσουμε, θα αυξηθεί ο υγειονομικός κίνδυνος και για τους πολίτες- καταναλωτές.

Η οικονομική ζημιά για τα εμπορικά καταστήματα δεν μπορεί να καλυφθεί εις βάρος των εργαζομένων. Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας και καλούμε το Εργατικό Κέντρο να πάρει θέση προασπίζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων».