Δήμος Τριφυλίας: Άδοξο τέλος συνεργασίας Παναγιωτοπούλου με Λεβεντάκη

Δήμος Τριφυλίας: Άδοξο τέλος συνεργασίας  Παναγιωτοπούλου με Λεβεντάκη

Βαρύ κλίμα για το δήμαρχο και την παραιτηθείσα αντιδήμαρχο, αναπάντητα ερωτήματα

«Μετά ένα περίπου έτος από τη θέση ευθύνης της αντιδημάρχου Τριφυλίας, αναζητώντας τον κοινό τόπο με τη νέα Δημοτική Αρχή, με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών του τόπου μας και το καλό του Δήμου Τριφυλίας, τελικά διαπιστώνω ότι αυτά που μας χωρίζουν είναι περισσότερα από αυτά μας ενώνουν» τονίζεται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης η αντιδήμαρχος Χάιδω Παναγιωτοπούλου, δηλώνοντας παράλληλα ότι «παραιτούμαι από τη θέση της αντιδημάρχου Τριφυλίας, αποχωρώ από τη συνεργασία μου με τη Δημοτική Αρχή». Και κάπως έτσι έληξε η συνεργασία Παναγιωτοπούλου – Λεβεντάκη. Μια συνεργασία που, αν και από την αρχή είχε συναντήσει αντιδράσεις από την πλευρά δημοτικών συμβούλων, συνεργατών και φίλων της κας Παναγιωτοπούλου και επιφυλάξεις από την πλευρά ανθρώπων του κ. Λεβεντάκη, σε τίποτα δεν έδειχνε ότι θα είχε μέσα σε μόλις ένα χρόνο τόσο άδοξο τέλος. 

Το κλίμα από προχθές το βράδυ στην Κυπαρισσία αλλά και ευρύτερα την Τριφυλία είναι βαρύ, τόσο για το δήμαρχο όσο και για την παραιτηθείσα αντιδήμαρχο. Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα των πολιτών. Γιατί παραιτήθηκε η κα Παναγιωτοπούλου παραμονή της λήξης της θητείας των λοιπών αντιδημάρχων, ενώ η δική της θητεία έληγε στις 25 Σεπτεμβρίου; Ποια είναι αυτά που τη χωρίζουν, τα οποία είναι περισσότερα από αυτά που την ενώνουν, με το δήμαρχο και τη Δημοτική του Αρχή, και πότε ακριβώς τα διαπίστωσε; Γιατί επί ένα χρόνο στις δημόσιες τοποθετήσεις της δεν είχε διαφοροποιηθεί στο ελάχιστο από επιλογές και αποφάσεις του κ. Λεβεντάκη; 

Είναι γεγονός, πάντως, πως τελευταία εμφανιζόταν ιδιαίτερα προβληματισμένη με την κατάσταση στο Δήμο και τη Δημοτική Αρχή υπό τον κ. Λεβεντάκη. 

Στο δ.Τ. της Χάιδως Παναγιωτοπούλου αναφέρεται: «Το κίνητρο της ενασχόλησής μου με τα κοινά αποτέλεσε η θέλησή μου να προσφέρω και να φανώ χρήσιμη στους συμπολίτες μου και στον τόπο μας, αλλά και η ξεκάθαρη και διαχρονική πεποίθησή μου ότι αν θέλεις να αλλάξεις τα κακώς κείμενα, πρέπει να παλέψεις εκ των έσω, ως ενεργός πολίτης. 

Για τους ίδιους ακριβώς λόγους, πριν από ένα έτος περίπου, αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση συνεργασίας και ορισμού μου ως αντιδημάρχου Τριφυλίας από το νέο δήμαρχο Τριφυλίας που εξέλεξε ο τριφυλιακός λαός, πιστεύοντας ότι αυτά που μας ενώνουν με το νέο δήμαρχο Τριφυλίας και την παράταξή του ήταν περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Όμως, μετά ένα περίπου έτος από τη θέση ευθύνης της αντιδημάρχου Τριφυλίας, αναζητώντας τον κοινό τόπο με τη νέα Δημοτική Αρχή, με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών του τόπου μας και το καλό του Δήμου Τριφυλίας, τελικά διαπιστώνω ότι αυτά που μας χωρίζουν είναι περισσότερα από αυτά μας ενώνουν. 

Για τους λόγους αυτούς, παραμένοντας πιστή στις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας, δηλώνω ότι παραιτούμαι από τη θέση της αντιδημάρχου Τριφυλίας, αποχωρώ από τη συνεργασία μου με τη Δημοτική Αρχή, δηλώνω ότι παραμένω πιστή στα καθήκοντά μου, καλοπροαίρετα κριτικά, δημιουργικά και παραγωγικά, με ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις, για το κοινό καλό και την πρόοδο του τόπου μας και των συμπολιτών μου, από τη θέση μου, ως επικεφαλής της παράταξής μου και της δημοτικής συμβούλου του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας. Ευχαριστώ τον κ. δήμαρχο Τριφυλίας, Γεώργιο Λεβεντάκη,, για τη μέχρι σήμερα συνεργασία μας, αλλά και για την πρότασή του για συνέχιση αυτής, εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο του και οι επιλογές του στο τέλος της τετραετίας να έχουν ως αποτέλεσμα θετικό πρόσημο για ολόκληρο το Δήμο Τριφυλίας. Για κάθε τι θετικό θα είμαστε παρόντες και θα διαφυλάξουμε κριτικά και με προτάσεις οτιδήποτε αισθανθούμε ότι αντιβαίνει αρχές, αξίες και προτεραιότητες για το Δήμο μας». 

Στο Δ.Τ. αναφέρεται σε πρόταση του δημάρχου Τριφυλίας για συνέχιση της συνεργασίας τους. Αυτή την πρόταση τη συζήτησε με τους άλλους τρεις δημοτικούς συμβούλους που έχουν εκλεγεί με την παράταξή της; Έκανε κάποια αντιπρόταση στον κ. Λεβεντάκη ίσως; Πολλά τα ερωτήματα που όσο μένουν αναπάντητα, τόσο από την ίδια όσο και από το δήμαρχο Τριφυλίας, συσκοτίζουν και περιπλέκουν το θέμα της παραίτησής της, με πολλούς να αναρωτιούνται μήπως άλλη είναι η αιτία και άλλη η αφορμή…

Του Ηλία Γιαννόπουλου