Απολογισμός Δ. Μαστραγγελόπουλου: Έργα καθημερινότητας και μελέτες άνω των 4 εκατ. ευρώ

Απολογισμός Δ. Μαστραγγελόπουλου: Έργα καθημερινότητας και μελέτες άνω των 4 εκατ. ευρώ

Τα θέματα της καθημερινότητας αποτελούν βασική προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, κάτι που αποτυπώθηκε στον απολογισμό του αρμόδιου αντιδημάρχου Συντήρησης Υποδομών και Δημοτικών Ενοτήτων, Δημήτρη Μαστραγγελόπουλου. Κατά την παρουσίαση όσων έχουν υλοποιηθεί ή δρομολογηθεί, παρουσία της διευθύντριας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χρ. Λυκουριά και στελεχών της, ο αντιδήμαρχος εστίασε στις καθημερινές προσπάθειες προκειμένου ο Δήμος να ανταποκριθεί στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες στην πόλη και τα χωριά.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Συνολικά εκτελούνται ή βρίσκονται σε στάδιο μελετών έργα που ξεπερνούν τα 4.000.000 ευρώ. Μικρά και μεγαλύτερα έργα στην πόλη και τα χωριά. Έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Ενδεικτικά να αναφέρω την αγροτική οδοποιία άνω του 1.000.000 ευρώ, επισκευές και συντηρήσεις Κοιμητηρίων 170.000 ευρώ, ασφαλτοστρώσεις πάνω από μισό εκατομμύριο, σχολικά κτήρια, συντήρηση και επισκευές κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ, πεζοδρόμια, ρείθρα, κράσπεδα πάνω από 100.000 ευρώ. Επίσης μικρότερες εργολαβίες που είναι σε εξέλιξη ή αναμένονται και αφορούν ηλεκτροφωτισμό, προμήθεια σκυροδέματος, προμήθεια υλικών και άλλα.

Ως Δημοτική Αρχή την περίοδο αυτή έχουμε επιλέξει πάντα στο μέτρο των δυνατοτήτων που υπάρχουν, να ενισχύσουμε τα συνεργεία αυτεπιστασίας. Να οργανώσουμε και να συντονίσουμε ακόμα καλύτερα τις υπηρεσίες, ώστε να αξιοποιούμε στο μέγιστο τα μηχανήματα που ο Δήμος διαθέτει. Εδώ πρέπει να ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία και τη ΔΕΥΑΚ, που με μηχανήματα, αλλά και το έμπειρο προσωπικό της, βοηθάει σημαντικά στο έργο που γίνεται.

Εκτός από πολλές παρεμβάσεις σε δημόσια κτήρια και χώρους, υπήρξαν εκτεταμένες παρεμβάσεις σε σχολικές μονάδες και με δικές μας δυνάμεις και με ενεργές εργολαβίες.

Έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί 1.650 κ.μ. σκυρόδεμα σε δρόμους και πεζοδρόμια καλύπτοντας επιφάνεια περίπου 16.500 τ.μ. στην Καλαμάτα και τα χωριά του Δήμου. Έχουν χρησιμοποιηθεί 118.975 κιλά ασφαλτόμιγμα και έχουν επουλωθεί λάκκοι και επιδιορθώσεις σε επιφάνεια περίπου 1.200 τ.μ. Ακόμα είναι σε εξέλιξη κατασκευή ραμπών σε δεκάδες σημεία της πόλης. Αναλυτικά θα δείτε πόσες ώρες έχουν δουλέψει και πού τα μηχανήματα, κάτι που δείχνει και τη διασπορά τους σε όλο το Δήμο.

Πολλές οι παρεμβάσεις και στο κυκλοφοριακό, με την υπηρεσία να παρέχει υλικά και σήμανση. Έχουν χρησιμοποιηθεί 5.750 κιλά λευκό χρώμα και 1.350 κιλά κίτρινο για διαγραμμίσεις κ.λπ.

Τέλος, για τον τομέα του ηλεκτροφωτισμού, εδώ αντιμετωπίστηκαν σε συνεργασία με την υπηρεσία και τον εργολάβο τα προβλήματα που υπήρξαν με την τοποθέτηση των LED. Συνολικά αποκαταστάθηκαν πάνω από 3.800 βλάβες που κατεγράφησαν είτε τηλεφωνικά είτε εγγράφως, είτε μέσω των κοινοτήτων είτε στο πλαίσιο της συντήρησης από την Υπηρεσία, και πάνω από 40 περιπτώσεις μικρές ή μεγαλύτερες σε φωτεινούς σηματοδότες.

Κλείνοντας να πω ότι η καθημερινότητα μας αφορά όλους. Είναι υπόθεση όλων και για τη Δημοτική Αρχή αποτελεί βασική προτεραιότητα, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη».