Παράταση στις δηλώσεις συμμετοχής σε SL2-FL και στον παραλογισμό των κατηγοριών

Παράταση στις δηλώσεις συμμετοχής σε SL2-FL και στον παραλογισμό των κατηγοριών

«Σας ενημερώνουμε ότι η ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής στα πρωταθλήματα Super League 2 και Football League για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021, παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 14:00». Στην παραπάνω απόφαση αναγκάστηκε να προχωρήσει η διοργανώτρια Ένωση με δεδομένο το αλαλούμ που επικρατεί σχετικά με τη σύνθεση των εθνικών κατηγοριών και που αντί να διευθετηθεί περιεπλάκη ακόμη περισσότερο μετά την πρόσφατη απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου.

Σύμφωνα με αυτή, που δημιουργεί δεδικασμένο, έγινε δεκτή η προσφυγή των Χανίων κατά της απόφασης της ΕΠΟ που αύξανε σε 18 ομάδες τη Σούπερ Λιγκ 2 και 16 τη Φούτμπολ Λιγκ κι αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι δεν γίνεται δεκτή η αλλαγή της προκήρυξης των πρωταθλημάτων άρα ισχύει η υπάρχουσα που κάνει λόγο για υποβιβασμό τεσσάρων ομάδων και άνοδο, επίσης, τεσσάρων από τη Γ’ Εθνική.

Η παραπάνω απόφαση οδήγησε τις ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα να αποστείλουν εξώδικο στην ΕΠΟ, βάζοντας και την Καλαμάτα σε …αναμμένα κάρβουνα, καθώς από εκεί που μπροστά της είχε τις προοπτικές παραμονής στην Football League ή ανόδου στη νέα ενοποιημένη κατηγορία με την Super League 2 κινδυνεύει να βρεθεί να παίζει στην Γ’ Εθνική. Πιο συγκεκριμένα οι τρεις ΠΑΕ ζητάνε να αναβληθεί η προγραμματισμένη για την Τρίτη 8/9 κλήρωση της Γ’ Εθνικής, καθώς σ’ αυτή δεν περιλαμβάνονται οι τέσσερις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ που υποβιβάστηκαν (βάση αρχικής προκήρυξης) καθώς και οι τέσσερις από τις οκτώ πρωταθλήτριες που η ΕΠΟ αποφάσισε μονομερώς να ανέλθουν στην επόμενη κατηγορία.

Το εξώδικο αναφέρει:

«Με την απόφαση 104/2020 ΔΔΠ του Διαιτητικού Δικαστηρίου που ακύρωσε την από 41/19 Αυγούστου 2020 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή πρωταθλήματος 18 ομάδων στη Super League 2 και 16 ομάδων στη Football League, οι 4 ουραγοί της βαθμολογίας της Football League (Καλαμάτα, Τρίγλια, Ιάλυσος, Ασπρόπυργος), για την αγωνιστική σεζόν 2019-20 και τις 4 από τις 8 πρωταθλήτριες ομάδες της Γ’ Εθνικής που, με απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ, προβιβάστηκαν στην ανώτερη κατηγορία, δεν ανήκουν επισήμως στη Football League, βάσει της ισχύουσας και μη ακυρωθείσας προκήρυξης του πρωταθλήματος 2019-20.

Ως εκ τούτου, καλείσθε όπως αναβάλλετε, την προγραμματισμένη για τις 8 Σεπτεμβρίου 2020 κλήρωση της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, διότι δεν έχουν συμπεριληφθεί οι παραπάνω ομάδες, ούτως ώστε να αποφευχθούν μη έννομα αποτελέσματα».

Την οριστική λύση θα κληθεί να δώσει αναγκαστικά ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης, ο οποίος πάντως μέχρι στιγμής παίζει το ρόλο του …Πόντιου Πιλάτου.