Την Κυριακή η μεταφορά στη Μεσσήνη της εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιωτίσσης

Την Κυριακή η μεταφορά στη Μεσσήνη της εικόνας  της Παναγίας της Βουλκανιωτίσσης

Μόνο για φέτος η μεταφορά στη Μεσσήνη της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Βουλκανιωτίσσης θα πραγματοποιηθεί δι’ οχήματος και όχι με την καθιερωμένη ολονύκτια πεζοπορία.

Η επίσημη υποδοχή θα γίνει το πρωί της Κυριακής 20ής Σεπτεμβρίου, στις 10.30, στα προπύλαια του Ναού της Ζωοδόχου Πηγής, στο Μετόχι της Μεσσήνης (Πανηγυρίστρα) κατευθείαν, χωρίς λιτανευτική πομπή.

Το αυτό θα πραγματοποιηθεί και κατά την αναχώρηση της Ιεράς Εικόνος το απόγευμα της Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου

7.00 μ.μ. – 00.30 π.μ. Κυριακής, μεταμεσονύκτια Ιερά Αγρύπνια (Εσπερινός, Όρθρος και Θεία Λειτουργία) της καθόδου στην Ιερά Μονή χοροστατούντος και ιερουργούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητου και πατέρων της Μονής.

Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου

7.00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία της Κυριακής στο Μετόχι της Μεσσήνης (Πανηγυρίστρα), χοροστατούντος και ιερουργούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή πατέρων της Μονής και ιερέων της Μεσσήνης.

Στις 10.30 π.μ. θα γίνει υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας στο πρόπυλο του Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής του Μετοχίου, από το σεβασμιώτατο μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο και το σεβασμιώτατο μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο. Ακολούθως θα γίνει ενθρόνιση της Εικόνας στο προσκυνητάρι Της για εννεαήμερο προσκύνημα.

7.00 μ.μ. Εσπερινός και Ιερά Παράκληση στη Θεοτόκο Βουλκανιώτισσα.

Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, 21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου

Θα τελούνται το πρωί στις 7.00 ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία και το απόγευμα στις 7.00 ο Εσπερινός και η Ιερή Παράκληση.

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου

7.00 μ.μ. θα τελεστεί η Ακολουθία του Αγιασμού μετά του Τιμίου Ξύλου και των Ιερών Λειψάνων, τα οποία φυλάσσονται στη Μονή. 

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου

7.00 π.μ., Όρθρος και Θεία Λειτουργία για τη «μνήμη Της». Στις 7.00 μ.μ. Εσπερινός και στη συνέχεια η Ακολουθία του Μυστηρίου του Ιερού Ευχελαίου.

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου

7.00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία της ημέρας. Στις 7 μ.μ., Εσπερινός και Ιερά Παράκληση. Από τις 9.00 μ.μ. έως τις 00.30 π.μ. μεταμεσονύχτια Ιερή Αγρυπνία.

Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου

7.00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία της ημέρας και το απόγευμα 7.00, Εσπερινός.

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου

7.00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία της Κυριακής, χοροστατούντος και ιερουργούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και στις 7.00 μ.μ. Εσπερινός και Ιερά Παράκληση

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου

7.00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Στις 7.00 μ.μ, Εσπερινός και Ιερά Παράκληση, μετά το πέρας της οποίας η Ιερά Εικόνα θα αναχωρήσει για το Μοναστήρι, όπου από 9.00 μ.μ. έως 00.30 π.μ. θα γίνει η Ιερά Αγρυπνία της Ανόδου.