Κίνδυνος να «κοπεί» ο δρόμος του Σιτοχωρίου

Κίνδυνος να «κοπεί» ο δρόμος του Σιτοχωρίου

Μπροστά στον ορατό κίνδυνο να «κοπεί» στη μέση τμήμα στον κεντρικό δρόμο του Σιτοχωρίου, μη έχοντας άλλον για μετακίνηση κι επικοινωνία, βρίσκονται οι λιγοστοί κάτοικοι της Κοινότητας του Δήμου Τριφυλίας.

Από τη βροχόπτωση τη νύχτα της Πέμπτης «υποχώρησε το χώμα και πέτρες από μανδρότοιχο στον κεντρικό δρόμο της Κοινότητας και ο κίνδυνος κατάρρευσης είναι ορατός, αν δε γίνει άμεσα παρέμβαση με κατασκευή τεχνικού έργου προστασίας», αναφέραμε στο φύλλο του Σαββάτου. Με τη βροχόπτωση που σημειώθηκε τη νύχτα της Παρασκευής, ωστόσο, υποχώρησε κι άλλο το ήδη προβληματικό σημείο. Παράλληλα, κατέρρευσε τμήμα λίγα μόλις μέτρα μακρύτερα, με χώματα και πέτρες να «κλείνουν» το σημείο. Εκεί δε που έγινε υποχώρηση από τη βροχή της Παρασκευής υπάρχουν στύλοι της ΔΕΗ με υποσταθμό. Έτσι, πλέον υφίσταται κίνδυνος και να «κοπεί» ο δρόμος και να «πέσει» ο υποσταθμός, με συνέπειες στην ηλεκτροδότηση της Κοινότητας και της ευρύτερης περιοχής.

Απαιτείται άμεσα, έπειτα από αυτοψία μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τριφυλίας, η σύνταξη μελέτης για παρέμβαση με κατασκευή τοιχίου και εκτέλεση πρόσθετων τεχνικών εργασιών, προκειμένου να «κρατηθεί» και στηριχθεί ο δρόμος, και παράλληλα η άμεση επικοινωνία Δήμου με ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ για τους στύλους με τον υποσταθμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Του Ηλία Γιαννόπουλου