4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου: Έναρξη την Κυριακή με δύο παραστάσεις

4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου: Έναρξη την Κυριακή με δύο παραστάσεις

Mε την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας θα πραγματοποιηθεί το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας από την προσεχή Κυριακή, 4 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά, θα ισχύουν τα εξής: Μέγιστος αριθμός θεατών 50 άτομα. Απολύμανση του χώρου έπειτα από κάθε παράσταση από ειδικό συνεργείο. Απαραίτητη η προστατευτική μάσκα για θεατές και εθελοντές. Θερμομέτρηση όλων των θεατών στην είσοδο. Τήρηση των μέτρων απόστασης μεταξύ των θεατών.

Η αρχή θα γίνει με δύο παραστάσεις: «Το δώρο της Παπλωματούς» του Τζέφ Μπριμπό από την κουκλοπαρέα της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας, στις 11.00 το πρωί και τη «Βαλίτσα με τις 3 τσαγιέρες» από την ομάδα «τσικιμπόμ» στις 7.30 το απόγευμα.

«Το δώρο της Παπλωματούς»

Είναι η ιστορία μιας ευαίσθητης γυναίκας που σκοπό της ζωής της είχε βάλει την προσφορά και τη βοήθεια σε φτωχούς και κατατρεγμένους. Έφτιαχνε με τα μαγικά της χέρια χειροποίητα, υπέροχα παπλώματα, με τα οποία σκέπαζε όσους κρύωναν και δεν είχαν σπίτι και κρεβάτι να ξεκουραστούν. Στην ίδια όμως πολιτεία ζούσε και ένας άπληστος βασιλιάς που σκοπό της ζωής του ήταν να μαζεύει δώρα από τους υπηκόους του. Όταν ανακάλυψε πως η μόνη που δεν του είχε κάνει δώρο ήταν η παπλωματού, προσπάθησε με καλό αλλά και κακό τρόπο να την πείσει να του προσφέρει ένα πάπλωμα. Αυτή όμως του αρνήθηκε υποστηρίζοντας ότι τα παπλώματα τα χαρίζει μόνο σε φτωχούς ανθρώπους….

Ένα τρυφερό παραμύθι που επιβραβεύει την προσφορά, την αλληλεγγύη, την αγάπη για το συνάνθρωπο, ιδιαίτερα αυτόν που έχει την ανάγκη μας, και στηλιτεύει τη φιλαργυρία, την απληστία, τον εγωισμό και την έλλειψη ανθρωπιάς.

Διασκευή, σκηνοθεσία, σκηνικά: Λέττα Πετρουλάκη

Μουσική επιμέλεια: Κατερίνα Πετρουλάκη

Κουκλοκατασκευές: Λέττα Πετρουλάκη, Νικολέττα Βασιλοπούλου, Γεωργία Δημητρακοπούλου, Ιωάννα Κουτέλα, Πόπη Μαυρέα, Μαρίζα Νταϊφά

Φωτισμοί: Γιώργος Μίνος

Ειδικές κατασκευές: Γιώργος Αγγελόπουλος, Τάκης Σοφικίτης

Αφίσα: Τζένη Ντεκελέ

Παίζουν οι κουκλοπαίκτες: Βέρα Γεωργακοπούλου, Ιωάννα Κωστοπούλου, Μίνα Μουρίκη, Πέγκυ Σούλιου

Τεχνική υποστήριξη: Λέττα Πετρουλάκη

Για παιδιά ηλικίας 3+ ετών

«Η βαλίτσα με τις τρεις τσαγιέρες»

Ποιος θα τολμούσε να ταξιδέψει στην άλλη πλευρά του δάσους κι ακόμη παραπέρα… με μόνο εφόδιο μία βαλίτσα με τρεις τσαγιέρες, ενώ ξέρει πως στο δάσος αυτό ζει ένας δράκος; Μόνο το μικρό ατρόμητο κορίτσι που οι γονείς του τόλμησαν να το μεγαλώσουν δίχως φόβο!

Ένα παραμύθι του Βαγγέλη Ηλιόπουλου γεμάτο μηνύματα αγάπης και αποδοχής του διαφορετικού.

Συγγραφέας-σενάριο: Βαγγέλης Ηλιόπουλος

Θεατρική Διασκευή:Γιάννης Δρίτσας

Συντελεστές: Ελένη Χρηστίδου Πάνος Ταντής

Σκηνοθεσία: Γιάννης Δρίτσας

Κατασκευές, Εμψύχωση : Τσικιμπόμ

Πρωτότυπη Μουσική – Φωτισμοί: Τσικιμπόμ

Οι Tsikibom, Ελένη Χρηστίδου και Πάνος Ταντής, είναι μια μουσικοθεατρική ομάδα και μέλη της Κοιν.σ.επ “ΠΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΜΑΤΑ”, που της αρέσει να παίζει και να διασκεδάζει με τα παιδιά.