Νοσοκομείο Καλαμάτας: Δύο εξιτήρια και μία εισαγωγή ασθενούς στην κλινική Covid-19

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Δύο εξιτήρια  και μία εισαγωγή ασθενούς στην κλινική Covid-19

Σε εφαρμογή θέτει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, στοχευμένα τοπικά μέτρα για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, ενεργοποιώντας το Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη Covid-19, που περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας. Την περίοδο που διανύουμε η Μεσσηνία βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο (σ.σ. 1 -ετοιμότητας).

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε και ο διευθυντής της Κλινικής ΩΡΛ του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, δρ. Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, στην ενημέρωσή του για την πορεία της Κλινικής για ασθενείς με κορωνοϊό που έχει δημιουργηθεί στους χώρους του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, από την αρχή της λειτουργίας της μέχρι χθες είχαν νοσηλευτεί δύο άτομα, ηλικίας 87 και 78 ετών αντίστοιχα, με χρόνο παραμονής 18 ημέρες για τον πρώτο και 16 για το δεύτερο, οι οποίοι χθες πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο. Αμφότεροι είχαν τα ίδια κλινικά συμπτώματα, ήπια στην αρχή, που στη συνέχεια επιδεινώθηκαν. Με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή που τους παρασχέθηκε, αντιμετώπισαν με επιτυχία τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον κ. Αποστολόπουλο, χθες το μεσημέρι περίμεναν την εισαγωγή ενός ατόμου. “Η Κλινική COVID -19 δημιουργήθηκε για να μείνει, μια και η ταλαιπωρία από τον ιό θα συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα”, σχολίασε. Επίσης, σημείωσε ότι διαθέτει 10 κρεβάτια για ασθενείς και προβλήματα στη στελέχωσή της από μόνιμο ιατρικό προσωπικό.

Α.Π.