Γυναίκες και συνταξιούχοι Τριφυλίας: «Τέρμα πια στην κοροϊδία. Αγώνας για την προστασία της υγείας του λαού!»

Γυναίκες και συνταξιούχοι Τριφυλίας: «Τέρμα πια στην κοροϊδία. Αγώνας για  την προστασία της υγείας του λαού!»

Σε αγωνιστική κινητοποίηση προέβησαν χθες το πρωί στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας η Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Τριφυλίας και η Ομάδα Γυναικών Τριφυλίας, στηρίζοντας το υγειονομικό προσωπικό στον αγώνα του και τονίζοντας ότι η προστασία της υγείας του λαού είναι κοινή υπόθεση! Παράλληλα, συζήτησαν με εργαζομένους και πολίτες, καθώς και με το διοικητικό διευθυντή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, Θεόδωρο Ντέντε, ενώ παρέδωσαν υπόμνημα προς τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας με κοινοποίηση στον αναπληρωτή διοικητή Κυπαρισσίας.

Σε δήλωσή του, ο Σαράντος Κουκούμης σημείωσε: «Ως Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Τριφυλίας και η Ομάδα Γυναικών Τριφυλίας (μέλος ΟΓΕ) επιλέξαμε σήμερα, ως μέρα πανελλαδικής κινητοποίησης των υγειονομικών και των δημοσίων υπαλλήλων, να εκφράσουμε κι εμείς τα αιτήματά μας, ως συνταξιούχοι και ως λαός της Τριφυλίας, για το κατάντημα που υπάρχει σήμερα στο δημόσιο σύστημα υγείας και ειδικά στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, το οποίο κάθε μέρα και υποβαθμίζεται περισσότερο, χωρίς γιατρούς ειδικευμένους για να μπορούν ν’ ανταποκρίνονται εδώ πέρα σε όλα τα περιστατικά που υπάρχουν, για τις ασθένειες του λαού της Τριφυλίας. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά και από το λίγο προσωπικό που υπάρχει μετακινούνται μερικές ειδικότητες για να καλύψουν ανάγκες του Νοσοκομείου της Καλαμάτας. Αυτό το θεωρούμε απαράδεκτο. Πρέπει εδώ και τώρα να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου ειδικευμένου προσωπικού για να μπορούν ν’ ανταποκρίνονται στις ανάγκες της υγείας του λαού της Τριφυλίας. Και καλούμε και το Δήμο να εκφράσει αυτά τα αιτήματα σε όλα τα επίπεδα και να διεκδικήσεις λύσεις για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ώστε ν’ ανταποκριθεί στις ανάγκες».

Με τη σειρά της, η πρόεδρος της Ομάδας Γυναικών Τριφυλίας, Κατερίνα Τσιγκάνου, είπε: «Εκ μέρους της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος η οποία σήμερα υποστηρίζει και συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που γίνονται για την υγεία, κι εμείς κινητοποιηθήκαμε εδώ στην Τριφυλία και στηρίζουμε τους αγώνες των υγειονομικών, γιατί η υγεία είναι το πρώτο μέλημα της λαϊκής οικογένειας. Κι αυτό που θέλουμε στην περιοχή μας είναι να έχουμε το νοσοκομείο να καλύπτει τα προβλήματα της υγείας όλου του πληθυσμού. Ειδικά τώρα, στην κρίσιμη περίοδο, χρειαζόμαστε επιπλέον φροντίδα, τεστ σε όλες τις ευπαθείς ομάδες και όλα αυτά τα οποία ζητάμε με το υπόμνημά μας και που είναι γνωστό, όλος ο πληθυσμός τα ίδια θέλει».

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

«Η Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Τριφυλίας και η Ομάδα Γυναικών Τριφυλίας (μέλος ΟΓΕ) στηρίζουμε τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, όλο το υγειονομικό προσωπικό, που στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας έδωσε τον καλύτερό του εαυτό για να σταθεί όρθιος ο λαός. Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα τους! Η προστασία της υγείας του λαού είναι κοινή μας υπόθεση! Με ευθύνη όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, η κατάσταση στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας είναι οριακή, οι ελλείψεις σε προσωπικό μεγάλες, όπως σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Το ίδιο ισχύει και για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, όπου η κατάσταση είναι εκρηκτική και όλο και πιο πίσω από τις ήδη αυξανόμενες ανάγκες. Οι εργαζόμενοι, οι κάτοικοι, η νεολαία στην Τριφυλία υποφέρουν, τα ραντεβού καθυστερούν. Αιτία είναι η ανυπαρξία και η υποστελέχωση των δομών της πρωτοβάθμιας υγείας σε σχέση με τον πληθυσμό που υποτίθεται ότι εξυπηρετούν, η οποία επιδεινώνεται με τη μετακίνηση των γιατρών του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας προς το Νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Διεκδικούμε: 1. Να στηριχτεί αποφασιστικά το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας που καλύπτει χιλιάδες πληθυσμού στη Τριφυλία και τα γύρω χωριά. 2. Να προσληφθεί άμεσα όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό. 3. Να μονιμοποιηθούν τώρα όλοι οι επικουρικοί και συμβασιούχοι. 4. Να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας στην Τριφυλία με όλες τις βασικές ειδικότητες γιατρών και νοσηλευτών. 5. Να εξοπλιστεί με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, διαγνωστικά εργαστήρια, φυσικοθεραπευτήρια κ.λπ. 6. Να λειτουργεί όλο το 24ωρο, όλες τις μέρες του χρόνου. 7. Να γίνονται τεστ επαναλαμβανόμενα σε όλους τους γιατρούς, νοσηλευτές, εργαζομένους σε νοσοκομείο, κέντρα υγείας και σε ευπαθείς ομάδες. 8. Να σταματήσουν οι μετακινήσεις των γιατρών του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας προς το Νοσοκομείο Καλαμάτας».

Του Ηλία Γιαννόπουλου