Για Τουρκία φαίνεται πως προορίζονταν τα 1.200 κιλά χασίς

Για Τουρκία φαίνεται πως προορίζονταν τα 1.200 κιλά χασίς

Σεσημασμένος φέρεται να είναι ο χειριστής του ταχύπλοου το οποίο μετέφερε πάνω από ένα τόνο χασίς από τον Αυλώνα της Αλβανίας, με στόχο να περάσει τα ναρκωτικά, αξίας 6.000.000 ευρώ, στην Τουρκία.

Το protothema δημοσίευσε χθες  φωτογραφικά ντοκουμέντα από το σκάφος αλλά και την απομακρυσμένη παραλία στην οποία ο ίδιος μαζί με τους συνεργούς του κατηγορείται πως άφησε τα ναρκωτικά, καθώς φοβήθηκαν πως θα συλληφθούν από τα στελέχη του Λιμενικού. Όπως και έγινε τελικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο χειριστής του σκάφους είχε απασχολήσει και τα στελέχη του Λιμενικού της Ιταλίας και φαίνεται να είναι «γνωστός» στις Αρχές. Τα μέλη της οργάνωσης- τα οποία πιθανολογείται πως ανήκουν στην αλβανική μαφία και ένα από τα καρτέλ της γειτονικής χώρας- τα οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα μετά την τεράστια επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος φαίνεται να είχαν ως στόχο, σύμφωνα με πληροφορίες, να μεταφέρουν τα ναρκωτικά πιθανότατα στην Τουρκία μέσω Ελλάδας.

Να σημειωθεί ότι το «Θ» πρώτο σάς είχε αναφέρει, μέρες πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις από το Λιμενικό Σώμα, για την τεράστια αυτή επιχείρηση, που είχε ως αποτέλεσμα να κατασχεθούν τα 1.185 κιλά χασίς και να συλληφθούν 4 αλλοδαποί.

Β.Β.