Καλαμάτα: «Φιλικά» αλκοτέστ και οδηγίες προς τους οδηγούς

Καλαμάτα: «Φιλικά» αλκοτέστ και οδηγίες προς τους οδηγούς

Η Καλαμάτα συμμετείχε χθες βράδυ στη δράση με τίτλο «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα», όπου μπροστά στο ναό των Αγίων Αποστολών, τροχονόμοι αλλά και εθελοντές, περίμεναν τον κόσμο για ένα «φιλικό» αλκοτέστ ενώ έδιναν οδηγίες με κύριο σύνθημα ότι αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί.

Η δράση ανήκει στο Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και στην πόλη μας πραγματοποιήθηκε σε συνεργία με το Δήμο Καλαμάτας την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Φάος», το Ι.Ι.Ε.Κ ΟΡΙΖΩΝ, των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά κι άλλων φορέων.

Κεντρικός άξονας της δράσης ήταν ότι «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί» ενώ το μήνυμά στην Ελλάδα είναι η προτροπή, στις παρέες, να ορίσουν ένα άτομο που δεν θα καταναλώσει ποτό εκείνη τη βραδιά και θα αναλάβει τον ρόλο του «οδηγού της παρέας»!

Στόχος η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, ένα μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε όσο πιο μακριά γίνεται, ώστε, να σωθούν ζωές, αφού τα θανατηφόρα τροχαία είναι μια μάστιγα που πρέπει να σταματήσει.

Κάθε χρόνο αρκετές χιλιάδες οδηγοί, κυρίως νεαρής ηλικίας, συμμετέχουν σε αυτήν την βραδιά, μία βραδιά-θεσμό, όπου πολίτες και φορείς σε όλη την Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους με το Ι.Ο.ΑΣ. και αναλαμβάνουν δράση για την προστασία της ζωής όλων αλλά, κυρίως, των νέων ανθρώπων στους δρόμους της χώρας.