Δήμος Καλαμάτας: Οι… καρέκλες των ανεξάρτητων θα περιμένουν

Δήμος Καλαμάτας: Οι… καρέκλες των  ανεξάρτητων θα περιμένουν

Ανοιχτό άφησε ο Θ. Βασιλόπουλος το θέμα της διεύρυνσης

Στο περιθώριο των χθεσινών ανακοινώσεων με τα ονόματα των νέων αντιδημάρχων και εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ρωτήθηκε και για το θέμα που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και επικριτικά σχόλια από τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Και αυτό δεν είναι άλλο από την “απορρόφηση” ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων στην παράταξη της Δημοτικής Αρχής.

Στην αρχή ο κ. Βασιλόπουλος σχολίασε ότι “θα γίνουν πάλι αλλαγές σε ένα χρόνο, ενδεχομένως να γίνουν προσθήκες και νωρίτερα”, απαντώντας στην ερώτηση γιατί δεν αξιοποίησε τους δημοτικούς συμβούλους που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί.

Το ενδιαφέρον στρέφεται περισσότερο προς το πρόσωπο της Μαρίας Αγγελή, που στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη του Μανώλη Μάκαρη, αλλά και του Γιάννη Δούβα, που έφυγε από την παράταξη του Δημήτρη Κουκούτση.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή είναι ανοιχτή σε προτάσεις και συνεργασίες και σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε ότι δική του πρωτοβουλία ήταν και η διαπαραταξιακή επιτροπή και η συνάντηση των εκπροσώπων των παρατάξεων πριν από τις συνεργασίες του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι “απλά πλέον δεν έχουμε σε προτεραιότητα να κάνουμε διεύρυνση. Το ξεκαθαρίζω, θα κάνουμε προσθήκες εφόσον χρειάζεται” και επανέλαβε ότι οι προσθήκες θα αφορούν δημοτικούς συμβούλους που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί, γιατί “δε μιλάμε με κάποιον σύμβουλο που ανήκει σε παράταξη”.

Α.Π.