Με 250 συμμετοχές και Μεσσήνιους δρομείς ο 6ος αγώνας Αθανάτων τερμάτισε και φέτος στην Καλαμάτα

Με 250 συμμετοχές και Μεσσήνιους δρομείς ο 6ος αγώνας Αθανάτων τερμάτισε και φέτος στην Καλαμάτα

Με εντυπωσιακή συμμετοχή 146 δρομέων στη μεγάλη δοκιμασία των 142 χλμ. και περίπου 100 στα 80 χλμ. διεξήχθη το διήμερο 31 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου 2020 ο 6ος αγώνας Αθανάτων, αφιερωμένος στα 250 χρόνια από τη γέννηση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Κόντρα στη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας, δρομείς από την Πελοπόννησο, την υπόλοιπη χώρα ακόμη και από το εξωτερικό, διψώντας για αγωνιστική δράση, έτρεξαν στα όρια των δυνατοτήτων τους, ακολουθώντας τα χνάρια της ιστορίας. Ενώνοντας την αρχαιότητα, με το 1821 και τη σύγχρονη εποχή, ξεκίνησαν από την πλατεία Άρεως της Τρίπολης, μπροστά από το άγαλμα του μεγάλου στρατηγού της Ελληνικής Επανάστασης και ενδιάμεσο πέρασμα από τη Σπάρτη του βασιλιά Λεωνίδα και τον Μυστρά του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, τερμάτισαν την περασμένη Δευτέρα στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, κάτω από την μνημειακή σύνθεση, όπου δεσπόζει το άγαλμα της Νίκης και οι προσωπικότητες του Παπαφλέσσα και του Κολοκοτρώνη.

Νικητής στην μεγάλη διαδρομή αναδείχθηκε ο Έλληνας πρωταθλητής Δημήτρης Θεοδωρακάκος, κόβωντας το νήμα σε 11 ώρες και 42 λεπτά, 2ος και μόλις 5 λεπτά πιο αργός ήταν ο Guillon Antoine και 3ος ο Θεοφάνης Αρκουμάνης (12:20). Από μεσσηνιακής πλευράς ο Ηλίας Μπάκας, τερμάτισε στην 16η θέση, με χρόνο 15 ώρες και 23 λεπτά, εκπροσωπώντας την ομάδα Καλαμάτα Trail Runners. Στην 35η θέση ακολούθησε ο Βασίλης Κουμανάκος (16 ώρες και 46 λεπτά), του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας. Η Σταυρούλα Μπάκα, επίσης του ΣΔΥΜ, πάντα παρούσα στους μεγάλους αγώνες, ήταν 4η γυναίκα και 47η στη γενική, καλύπτοντας τη διαδρομή σε 18 ώρες και 9 λεπτά. Ο Βαγγέλης Μπάκας, πολύ έμπειρος και ικανός δρομέας, έτρεξε με τα χρώματα του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας, όμως αναγκάστηκε αυτή τη φορά να εγκαταλείψει μετά τη Σπάρτη εξαιτίας προβλήματος υγείας, που δεν κατάφερε να ξεπεράσει.

Στα 80 χλμ. νικητής αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Πανταζής, με χρόνο 6 ώρες και 26 λεπτά, 2ος ακολούθησε ο Ευστράτιος Ζαφείρης (6:51) και 3ος ήταν ο Γιώργος Μυζαλης (6:52). Ο Νίκος Τζαμουράνης εκπροσώπησε με επιτυχία τα χρώματα του ΣΔΥ Μεσσηνίας, τερματίζοντας στην 61η θέση, σε 10 ώρες και 24 λεπτά, ενώ ο Τριφύλιος Σωτήρης Κάκκαβας κάλυψε τη διαδρομή σε 11 ώρες και 9 λεπτά (71ος).