Οφειλόμενη απάντηση

Οφειλόμενη απάντηση

Με έκπληξη διαβάσαμε ανακοίνωση του δημάρχου που, αντί να κάνει αυτοκριτική, μέμφεται με ανακρίβειες δημοτικούς συμβούλους που υποδεικνύουν την ορθή και παραγωγική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πολλές φορές έχουμε αρθρογραφήσει και καταθέσει υπομνήματα, καυτηριάζοντας την προβληματική λειτουργία του Δ.Σ., με ευθύνη του προεδρείου και της διοίκησης του Δήμου.

Κάποιες άλλες έχουμε απευθυνθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και έχουμε δικαιωθεί.

Για τη (12/11) συνεδρίαση στείλαμε ως παράταξη έγγραφο στον πρόεδρο και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στις 12.15 μ.μ. και όχι 2 ώρες πριν από τις 7.00 μ.μ., όπως ανακριβώς αναφέρει ο δήμαρχος. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, email, πιστοποιεί άλλωστε την ακριβή ώρα.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με έγγραφό της, που κοινοποίησε και στο Δήμο, μας δικαίωσε αναφέροντας πως απαγορεύονται δια ζώσης συνεδριάσεις με πάνω από 7 άτομα.

Σε όσα ερωτήματα έχουμε κάνει στη διοίκηση του Δήμου, που είναι απορίες των δημοτών, δεν έχουμε πάρει απάντηση μέχρι τώρα. Και οι απορίες των δημοτών είναι πολλές. Όπως, για παράδειγμα, ποιος είναι ο ορισμός της μελέτης και της υπηρεσίας στο Δήμο Τριφυλίας;

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, με την κατάχρηση των δια περιφοράς συνεδριάσεων, που ούτε αυτές οργανώνουν σωστά, έχουν καταργήσει το διάλογο και την ενημέρωση των δημοτών, ενώ έχουν αποκλείσει τους προέδρους των κοινοτήτων, από το Μάρτιο του 2020.

Αλήθεια, δια περιφοράς και χωρίς διάλογο σκέφτεστε να περάσετε δημοτικά τέλη, δημοτικούς πόρους, τεχνικό πρόγραμμα, προϋπολογισμό, που έπρεπε ήδη να είχαν συζητηθεί;

Η ελληνική λέξη ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ σας είναι άγνωστη;

Γνωρίζετε πως το Δημόσιο και όλοι οι Δήμοι λειτουργούν με τηλεδιάσκεψη, όπου μπορούν να συμμετέχουν και να ανταλλάσσουν απόψεις οι δημοτικοί σύμβουλοι και να παρακολουθούν οι δημότες;

Ή φιλοδοξείτε να οδηγήσετε το Δήμο στην παλιά δοκιμασμένη λύση του ταμταμταμταμ;

Του Δημήτρη Α. Δριμή

Δημοτικού συμβούλου, επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας»