AO Λαιΐκων: Με δύναμη το γήπεδο και τις ακαδημίες της ήρθε για να μείνει και να πρωταγωνιστήσει

AO Λαιΐκων: Με δύναμη το γήπεδο και τις ακαδημίες της ήρθε για να μείνει και να πρωταγωνιστήσει

Ο ΑΟ Λαιίκων είναι από τα νεότερα σωματεία του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου, αλλά δεν είναι από εκείνα που θυμίζουν …φωτοβολίδα και αναρωτιέται κανείς για πoιο λόγο ιδρύθηκαν. Είναι μια ομάδα που αντιπροσωπεύει μια αρκετά μεγάλη και δυναμική περιοχή και μάλιστα, κάπως αποκομμένη από την υπόλοιπη πόλη της Καλαμάτας, που απέκτησε εξαιρετικές προοπτικές, από τη μια με την έναρξη τμήματος ακαδημιών και από την άλλη με την απόκτηση δικού της ποδοσφαιρικού γηπέδου. Το αθλητικό κέντρο Ιωάννης Κάρτσωνας εγκαινιάστηκε φέτος με κάθε επισημότητα και κατέστη δυνατόν να δημιουργηθεί χάρις στη γενναιόδωρη προσφορά της οικογένειας του αείμνηστου επιχειρηματία, ο οποίος ήταν και εν ζωή υποστηρικτής του αθλητισμού.

Ο προπονητής της ανδρικής ομάδας, Τάκης Ζουζούνης, με αξιόλογη παρουσία στα γήπεδα και ως ποδοσφαιριστής, μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον ΑΟ Λαιίκων που στηρίζεται όχι μόνο στη μεγάλη αγάπη και τις προσπάθειες μιας ισχυρής διοίκησης υπό την προεδρία του Θανάση Τσαούση, αλλά έχει την έμπρακτη βοήθεια όλων των κατοίκων της περιοχής, που νοιώθουν ότι η ομάδα τους εκπροσωπεί και είναι δική τους. Ενδεικτικό της δυναμικής είναι κατά τον πρώτο μόλις χρόνο λειτουργίας της ακαδημίας προπονούνται υπό τις οδηγίες των προπονητών Στ. Παπαδόπουλου και Μαρκόπουλου περίπου 40 ντόπια παιδιά. Το γήπεδο του συλλόγου είναι αναμφισβήτητα ένα σημαντικό ατού τόσο για τις ακαδημίες όσο και για την ανδρική ομάδα, η οποία είχε την ευκαιρία να δώσει εκεί τον έναν από τους τρεις φετινούς της αγώνες, καθώς χρειάστηκε να πραγματοποιούν σημαντικές συμπληρωματικές εργασίες στην περίφραξη. Ο ΑΟ Λαιίκων συμμετέχει στον 2ο Όμιλο της Β’ Τοπικής και ο Τάκης Ζουζούνης μεταφέρει ότι στόχος είναι μια θέση στην πρώτη 3άδα, με ευπρόσδεκτη και την άνοδο (έχει ξεκινήσει με 2 νίκες και μια ήττα). Φέτος έγιναν πολλές μετεγγραφές ως επί το πλείστον έμπειρων και ποιοτικών ποδοσφαιριστών και η ομάδα εμφανίζεται πειθαρχημένη παρουσιάζοντας καλό θέαμα και επιθετικό ποδόσφαιρο. Γενικά, το επίπεδο της Β’ Τοπικής είναι φέτος αρκετά ανεβασμένο, τονίζει ο Τ. Ζουζούνης, καθώς αρκετοί παίκτες από μεγαλύτερες κατηγορίες ενίσχυσαν της ομάδας της κατηγορίας και προβλέπεται μεγάλο ανταγωνισμός.

Για την ώρα βέβαια τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα έχουν «παγώσει» λόγω της «καραντίνας». Ο προπονητής του ΑΟ Λαιίκων εκτιμά ότι η επανέναρξη δεν πρόκειται να έρθει πριν από το Γενάρη, με ένα προβλεπόμενο διάστημα 15-20 ημερών στη διάθεση των ομάδων για προπονήσεις προετοιμασίας. Η μακρά διακοπή έχει ανακόψει την αγωνιστική ετοιμότητα και οι παίκτες που είναι ερασιτέχνες θα είναι πιο δύσκολο να επανέλθουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς, όμως ο Τάκης Ζουζούνης θέτει τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση, τονίζοντας ότι αυτό που προέχει είναι η υγεία και αφού διαφυλαχθεί αυτή για όλους ο αθλητισμός και οι αγωνιστικοί ρυθμοί θα ακολουθήσουν σχετικά σύντομα.

Χ.Ε.