Μάνος Γαβριηλίδης: “Οι ερασιτεχνικές ομάδες μετά λύπης μου δεν θα παίξουν στο Κύπελλο Ελλάδος”

Μάνος Γαβριηλίδης: “Οι ερασιτεχνικές ομάδες μετά λύπης μου δεν θα παίξουν στο Κύπελλο Ελλάδος”

ΕΚΤΟΣ ΘΕΣΜΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ ΚΑΙ Η Γ’ ΕΘΝΙΚΗ, ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ο Πρόεδρος της επιτροπής του Κυπέλλου Ελλάδος, Μάνος Γαβριηλίδης, μιλώντας στο Ραδιοφωνικό σταθμό «Metrosport 95,5», ξεκαθάρισε ότι οι ερασιτεχνικές ομάδες δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στον θεσμό. Αυτό δηλαδή το οποίο είχαν αναφέρει κι άλλοι συνάδελφοί του, μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Εκτός των άλλων, το μείζον πρόβλημα, πέρα από την απαγόρευση διεξαγωγής αγώνων, είναι η έλλειψη ημερομηνιών, καθώς αυτές έχουν εξανεμιστεί, την ίδια ώρα που σε αυτές, συνυπολογίζονται και οι “κλειστές” ημερομηνίες, οι οποίες αφορούν στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των ελληνικών ομάδων.

Ειδικότερα ο κ. Γαβριηλίδης, ανέφερε:  

«Στόχος μας ήταν να δούμε ποιες ομάδες μπορούν να συμμετέχουν. Κατέληξαν οι τρεις πρόεδροι να κάνουν το καλύτερο για να αρχίσει η μια ή και οι δύο από τις άλλες κατηγορίες, δηλαδή η Super league 2 και η Football League. Θα έλεγα να ξεκινήσουμε το Κύπελλο από την τέταρτη φάση και μετά. Με επαγγελματικό ποδόσφαιρο μόνο, δηλαδή. Οι ερασιτεχνικές ομάδες, με μεγάλη μου απογοήτευση, δεν είναι δυνατόν να συμμετέχουν. Πότε θα ξεκινήσουν, πότε θα είναι έτοιμες. Θα μπορέσει τουλάχιστον η Σούπερ Λιγκ 2 να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του μήνα ώστε να είναι έτοιμοι γύρω στις 15 να συμμετέχουν στο Κύπελλο. Ο τελικός θα είναι στις 22 Μαΐου στο ΟΑΚΑ, όπως ήταν».

Η συγκεκριμένη απόφαση, που φαίνεται ότι είναι μονόδρομος, θα επηρεάσει τον ΑΟ Διαβολιτσίου, ο οποίος δεν θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στο θεσμό. Οι Κυπελλούχοι Μεσσηνίας είχαν την ατυχία να μην μπορέσουν να παίξουν τον πρώτο τους προγραμματισμένο αγώνα με τη Βάρδα, λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού που είχαν ενσκήψει στην ομάδα. Ο αγώνας αυτός για την α’ φάση ήταν σε εκκρεμότητα, ενώ είχε γίνει και η κλήρωση για την 2η φάση, με τον Παλληξουριακό να περιμένει τον νικητή Βάρδα-ΑΟΔ…

Πλέον, ανάλογα και με την εξέλιξη του λοκ ντάουν, ελπίζει να αγωνιστεί η Καλαμάτα, αλλά κι αυτό θα είναι δύσκολο. Βάση αρχικού προγράμματος οι ομάδες της Football League θα συμπεριληφθούν στην κλήρωση από την 3η φάση, που επρόκειτο να ξεκινήσει στις 18 Νοεμβρίου, ημερομηνία που έχει ήδη ξεπεραστεί κι αυτή.

ΕΝΩΣΗ SL2-FL

Ευχαριστίες στους ποδοσφαιριστές της Super League 1 για τη συμπαράσταση

Η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στους ποδοσφαιριστές της Super League 1, τη διοίκηση του ΠΣΑΠ και τις διοικήσεις των 14 ΠΑΕ – μελών της Super League 1 για τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αίτημα της Super League 2 και της Football League να ξεκινήσουν τις αγωνιστικές τους δραστηριότητες.

Κίνηση που κορυφώθηκε το Σάββατο με την νέα ανακοίνωση συμπαράστασης των ποδοσφαιριστών της SL1 στους συναδέλφους τους και την ενός λεπτού καθυστέρηση στην 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Σεβόμενοι πάντα το αδιαπραγμάτευτο αγαθό της δημόσιας υγείας και με δεδομένη την κατά γράμμα τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων όπως αυτά ακολουθούνται από την Α, τη τάξει, επαγγελματική κατηγορία, αναμένουμε επιτέλους το πράσινο φως της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και τη βούληση της Πολιτείας για να εκκινήσουν τα πρωταθλήματά μας.

Απαισιόδοξος ο Λευτέρης Αυγενάκης για έναρξη των πρωταθλημάτων.

Την απαισιοδοξία του για την έναρξη κι άλλων πρωταθλημάτων, πλην Super League και Basket League, εξέφρασε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας σε εκπομπή της  “ΕΡΑ σπορ”.

Για την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων, συγκεκριμένα είπε:
«Και το βόλεϊ το στηρίζουμε. Άκουσα με προσοχή τις παρατηρήσεις της Λίγκας, της Ομοσπονδίας, των αθλητών και των αθλητριών. Έχω επιχειρηματολογήσει στους λοιμωξιολόγους, αλλά όλα κινούνται με τις υποδείξεις τους, διότι σε έναν τέτοιο “πόλεμο” δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι κρίνει. Στην παρούσα φάση το κρίνω δύσκολο, όμως από τη μεριά μου υπάρχει επιμονή με επιχειρήματα στους αρμοδίους. Δεν θα ξεπεράσουμε, όμως τους ειδικούς. Ο καθένας στο γήπεδό του.».