Νέα αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στη Μεσσηνία – Παραμένουν 22 ασθενείς στο Νοσοκομείο Καλαμάτα

Νέα αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στη Μεσσηνία – Παραμένουν 22 ασθενείς στο Νοσοκομείο Καλαμάτα

Ο εφησυχασμός είναι «εχθρός» στην αντιμετώπιση της πανδημίας, κάτι που αποδεικνύεται και στην περιοχή μας. Μετά τα λίγα επιβεβαιωμένα κρούσματα της προηγούμενης εβδομάδας (και τα μηδενικά της Κυριακής), χθες παρουσιάστηκε σημαντική αύξηση, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 12 νέα επιβεβαιωμένα στη Μεσσηνία.  Ο αριθμός σίγουρα προκαλεί ανησυχία, καθώς σε συνδυασμό με τη «χαλάρωση» που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στους δρόμους μπορεί να δημιουργήσουν ανεπιθύμητες καταστάσεις. Θα πρέπει, δε, να έχουμε στο μυαλό μας ότι ο χειμώνας στην περιοχή μας ουσιαστικά τώρα ξεκινά.

Αμετάβλητη είναι και η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας, με 22 ασθενείς να παραμένουν για νοσηλεία στην κλινική «Covid-19».

Ανησυχητική, δε, είναι και η εικόνα που παρουσίασε χθες όλη η χώρα. Ακόμα 89 συμπολίτες μας κατέληξαν από επιπλοκές του νέου ιού, ενώ οι διασωληνωμένοι «εκτοξεύθηκαν» και πάλι, φτάνοντας τους 613 στις ΜΕΘ των νοσοκομείων, αριθμός που αποτελεί «ρεκόρ» από την έναρξη της πανδημίας. Πολλά ήταν και τα νέα κρούσματα, καθώς ανακοινώθηκαν 2.186.

Η συνολική εικόνα της χώρας προκαλεί «αμηχανία» και προβληματισμό στους ειδικούς, ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνεται συνεχώς από την επιστημονική επιτροπή και στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να παρουσιάσει τα επόμενα «βήματα» για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και εν όψει των Χριστουγέννων. 

Του Κώστα Γαζούλη