3 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία, 13 οι ασθενείς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

3 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία,  13 οι ασθενείς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Συνεχίζεται η “πίεση” στις ΜΕΘ των Νοσοκομείων της χώρας 

«Αισιόδοξη» ήταν χθες η επιδημιολογική εικόνα στη Μεσσηνία, καθώς στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ καταγράφηκαν τρία νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού. Την ίδια στιγμή στο Νοσοκομείο Καλαμάτας οι ασθενείς στην κλινική «covid-19» είναι 13, με έναν ακόμα να παίρνει εξιτήριο.

Εν αντιθέσει με ό,τι συμβαίνει στην περιοχή μας, ιδιαίτερα υψηλός ήταν ξανά ο αριθμός των θανάτων που καταγράφηκε στη χώρα από τις επιπλοκές του νέου ιού. 95 συμπολίτες μας κατέληξαν το προηγούμενο 24ωρο, ενώ 579 συνεχίζουν να δίνουν αγώνα για της ζωή τους στις ΜΕΘ των νοσοκομείων. 

Η «πίεση» εξακολουθεί να είναι αφόρητη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς το 83% των ΜΕΘ είναι ήδη καλυμμένες, ενώ χθες καταγράφηκαν 1.677 κρούσματα του νέου ιού. Αξίζει, δε, να αναφερθεί ότι οι επιστήμονες εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την αύξηση των κρουσμάτων σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Με όλα τα παραπάνω δεδομένα οι αποφάσεις για το άνοιγμα της «αγοράς» αποτελούν μια δύσκολη εξίσωση για την κυβέρνηση. Όπως είχε πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στα τέλη αυτής αναμένεται να γίνουν γνωστές οι προθέσεις της. Το «σενάριο», πάντως, που κερδίζει έδαφος είναι να ανοίξουν ορισμένα ακόμα καταστήματα, όπως π.χ. «παιχνιδάδικα», βιβλιοπωλεία κ.ά. να ανοίξουν την προσεχή Δευτέρα 14 και τα υπόλοιπα τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου. 

Του Κώστα Γαζούλη