Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία – 7 ασθενείς στην κλινική “covid19” και μια στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Δύο νέα κρούσματα  κορωνοϊού στη Μεσσηνία – 7 ασθενείς στην κλινική  “covid19” και μια στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Δύο ακόμα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ στη Μεσσηνία. Είναι χαρακτηριστικό ότι, έπειτα από αρκετές μέρες, τα συνολικά κρούσματα στη χώρα έπεσαν κάτω από 1.000, καθώς ανακοινώθηκαν 916 το προηγούμενο 24ωρο. Δυστυχώς, για ακόμα μια μέρα υψηλός ήταν ο αριθμός των συμπολιτών μας που κατέληξαν, με 96 να προστίθενται στη μακάβρια λίστα από την αρχή της πανδημίας. Τέλος, 527 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι, «πιέζοντας» τις ΜΕΘ των νοσοκομείων της χώρας, που παρά τις 40 ημέρες και πλέον καραντίνας δεν μπορούν να πάρουν ανάσα. 

Σταθερή παραμένει και η εικόνα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, καθώς στην κλινική “covid 19” νοσηλεύονται 7 ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ για 5η ημέρα παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ μια 88χρονη απ’ τη Λακωνία. 

Με Παναγιώτη Κατσίβελα συναντήθηκε η Ελένη Αλειφέρη

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε προχθές Πέμπτη στο γραφείο της διοικήτριας της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας, Ελένης Αλειφέρη, με τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, Παναγιώτη Κατσίβελα.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και υπήρξε ενημέρωση από την πλευρά της διοικήτριας για τις δράσεις του Τμήματος Αιμοδοσίας της Ν.Μ. Καλαμάτας, όπως και για τη σπουδαιότητα του ρόλου της αιμοδοσίας στις δύσκολες μέρες της πανδημίας.