Ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού στη Μεσσηνία – Παραμένουν διασωληνωμένοι δυο ασθενείς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού στη Μεσσηνία – Παραμένουν διασωληνωμένοι δυο ασθενείς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Αρνητικά όλα τα τεστ στο Δημαρχείο Μεσσήνης

Καλή ήταν η επιδημιολογική εικόνα της Μεσσηνίας χθες, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, καθώς επιβεβαιώθηκε μόλις ένα νέο κρούσμα. Υπενθυμίζουμε ότι την Τρίτη δεν είχε επιβεβαιωθεί κανένα. Οι επιστήμονες, ωστόσο, επισημαίνουν σε όλους τους τόνους ότι ο εφησυχασμός στο στάδιο της πανδημίας που βρισκόμαστε είναι ο χειρότερος εχθρός, καθώς πάντοτε ελλοχεύει ο κίνδυνος για ένα τρίτο κύμα και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ειδικά τις μέρες αυτές που η κίνηση στους δρόμους είναι αυξημένη. 

Στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας τώρα, παραμένει σταθερή η κατάσταση, με 11 να είναι πλέον οι ασθενείς στην κλινική “covid 19”, καθώς ένας χθες πήρε εξιτήριο. Στη ΜΕΘ για κορωνοϊού εξακολουθούν να δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή δύο διασωληνωμένοι ασθενείς. 

Εν αντιθέσει με ό,τι συμβαίνει στη Μεσσηνία, ανησυχητική ήταν για ακόμα μια φορά η συνολική εικόνα της πανδημίας στη χώρα, καθώς τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν ξανά χθες, φτάνοντας τα 937. Επίσης, 62 συμπολίτες μας κατέληξαν και 495 βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ. 

Αρνητικά όλα τα “rapid test” στη Μεσσήνη

Αρνητικά ήταν όλα τα αποτελέσματα των ελέγχων με τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων covid-19 (rapid tests) που πραγματοποιήθηκαν χθες Τετάρτη στο ισόγειο του Δημαρχείου Μεσσήνης. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, ελέγχθηκαν συνολικά 55 άτομα, υπάλληλοι των υπηρεσιών του Δήμου και πολίτες, και τα αποτελέσματα ήταν για όλους αρνητικά.

Για τη διενέργεια των rapid tests ο Δήμος Μεσσήνης συνεργάστηκε με τα Κέντρα Υγείας Καλαμάτας και Μεσσήνης, την Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ και ειδικευμένες νοσηλεύτριες της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου.