Εθελοντική εφημερία του βουλευτή Λακωνίας και χειρουργού Νεοκλή Κρητικού στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας

Εθελοντική εφημερία του βουλευτή Λακωνίας και χειρουργού  Νεοκλή Κρητικού στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας

“Σταθερή” η επιδημιολογική εικόνα της Μεσσηνίας – Παραμένουν 2 ασθενείς διασωληνωμένοι στο Νοσοκομείο 

Μπαίνει και ο Στρατός στο “παιχνίδι” για τη διενέργεια “rapid test” στους πολίτες 

Δεκαπέντε  ήταν συνολικά τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία απ΄την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι και χθες, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ. Αξίζει δε, να σημειωθεί ότι για δυο ημέρες συνεχόμενες, Σάββατο και Κυριακή που μας πέρασαν δεν ανακοινώθηκε κανένα νέο κρούσμα. 

Την ίδια στιγμή αμετάβλητη παραμένει η εικόνα στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Δυο ασθενείς εξακολουθούν να βρίσκονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ για κορωνοϊό του Νοσοκομείου. Πρόκειται για μια ηλικιωμένη γυναίκα 88 ετώβ απ’ τη Λακωνία, η οποία “μάχεται” για 3η εβδομάδα καθώς και για έναν άνδρα γυρω στα 60 με βαριά υποκείμενα νοσήματα που εισήχθη στη ΜΕΘ λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Επίσης, στην κλινική “covid19” μέχρι και χθες το πρωί νοσηλεύονταν ακόμα 10 ασθενείς. 

Την ευκαιρία να διαπιστώσει την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας και ειδικά στην κλινική και ΜΕΘ “Covid 19” είχε την επομένη μέρα των Χριστουγέννων, ο βουλευτής της ΝΔ Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός. Ο χειρουργός ιατρός, “επέστρεψε” στο Νοσοκομείο όπου βρίσκεται η οργανική του θέση, και το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου πραγματοποίησε εθελοντική εφημερία στην μονάδα “Covid”.  Πριν λίγες μέρες, πέρασε και το θεσμικό πλαίσιο στη Βουλή και αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα γύρω στους 10 ιατρούς βουλευτές όλων των κομμάτων προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στα Νοσοκομεία που υπηρετούσαν. 

Κλείνοντας, τα θέματα του Νοσοκομείου, από τις 4 Ιανουαρίου και μετά αναμένεται να εμβολιαστεί το υγειονομικό προσωπικό του ιδρύματος, ενώ επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται πιθανότατα και σήμερα επ’ αυτού του θέματος. 

Στη “μάχη” των γρήγορων τεστ και ο Στρατός Ξηράς

Το ΓΕΕΘΑ, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εφαρμόζοντας τον σχεδιασμό της κυβέρνησης και συνδράμοντας τα αρμόδια υπουργεία στο έργο της αντιμετώπισης της υγειονομικής απειλής του COVID-19, έχει θέσει από χθες στη διάθεσή τους εξειδικευμένο προσωπικό, μέσα μεταφοράς και κρίσιμα υλικά, καθώς και χώρους νοσηλείας.

Στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας, οι Ένοπλες Δυνάμεις συμβάλλουν στην επιδημιολογική επιτήρηση του πληθυσμού έναντι του κορωνοϊού, αναπτύσσοντας 130 σταθμούς δειγματοληψίας για τη διενέργεια ταχέων διαγνωστικών ελέγχων (rapid test), σε 73 πόλεις της ελληνικής επικράτειας από 97 Μονάδες και των τριών Κλάδων των ΕΔ, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών νοσοκομείων, καλύπτοντας έτσι και τις 13 διοικητικές περιφέρειες της χώρας, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Ανάμεσα στις πόλεις αυτές είναι και η Καλαμάτα με το 9ο Σύνταγμα Πεζικού να προετοιμάζεται και αυτό ώστε να διενεργεί “rapid -test” και περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να γίνουν γνωστές σήμερα ή αύριο και προς ενημέρωση των πολιτών. 

Πάντως, θα πρέπει να υπάρξει και καλύτερη συνεννόηση μεταξύ των υπηρεσιών και καλύτερος συντονισμός από την Πολιτική προστασία. Μέχρι χθες, την διεξαγωγή των τεστ είχαν αναλάβει κλιμάκια του ΕΟΔΥ και του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας και “ξαφνικά” άπαντες έμαθαν και για την “προσθήκη” του 9ου Συντάγματος Πεζικού, που ως γνωστόν είναι αρκετά υποστελεχωμένο τα τελευταία χρόνια.