Και δεύτερη περίπτωση μεταφοράς σκληρών ναρκωτικών με λεωφορείο του ΚΤΕΛ

Και δεύτερη περίπτωση μεταφοράς σκληρών ναρκωτικών με λεωφορείο του ΚΤΕΛ

Μετά τη Μεσσηνία, ήρθε η σειρά της Λακωνίας

Την «τιμητική» τους φαίνεται πως έχουν αποκτήσει αυτή την περίοδο τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ των νομών της περιφέρειας όσον αφορά στη μεταφορά ναρκωτικών και μάλιστα σκληρών, όπως η ηρωίνη και η κοκαΐνη.

Μετά τον εντοπισμό, πριν τα Χριστούγεννα, πακέτου με περίπου 2.500 δόσεις κοκαϊνης που έφθασε στην Καλαμάτα από την Αθήνα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ και παρέλαβε μια 37χρονη η οποία συνελήφθη, χθες ήρθε η σειρά του ΚΤΕΛ Λακωνίας.

Το απόγευμα της Δευτέρας, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, εντόπισαν έναν 50χρονο στο σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων Λακωνίας, να παραλαμβάνει δέμα, το οποίο όπως αποκαλύφθηκε, περιείχε ποσότητα ηρωίνης, συνολικού βάρους 77,7 γραμμαρίων η οποία και κατασχέθηκε.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διεξήχθη, προέκυψε ότι ο 50χρονος θα μοιραζόταν την ποσότητα της ηρωίνης με έναν 34χρονο, ο οποίος εντοπίσθηκε λίγο αργότερα σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης και συνελήφθη.

Μάλιστα, σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 50χρονου, στη Σπάρτη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: μαρμάρινο τμήμα κιονίσκου ρωμαϊκής περιόδου, ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 6 γραμμαρίων, μικροποσότητα ηρωίνης, 7 σπόροι κάνναβης, 25 ml μεθαδόνης, μία σπάθα, 34 κροτίδες και 76 φυσίγγια.

Το τμήμα κιονίσκου επιδείχθηκε σε αρχαιολόγο και κρίθηκε ότι εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και θα αποσταλεί στην αρμόδια Υπηρεσία.

Επιπλέον, στην κατοχή του 50χρονου, βρέθηκε κινητό τηλέφωνο και το ποσό των 3.310 ευρώ, τα οποία κατασχέθηκαν.

Β.Β.