Ο καιρός αύριο Δευτέρα στην Καλαμάτα – Αλυσίδες για όσους ταξιδέψουν προς Αθήνα και Σπάρτη

Ο καιρός αύριο Δευτέρα στην Καλαμάτα – Αλυσίδες για όσους ταξιδέψουν προς Αθήνα και Σπάρτη

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα 18/01/2021 προβλέπεται άστατος.

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού.

Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.

Από τις πρώτες πρωινές έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μπόρες κυρίως σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες.

Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα, ενώ τις μεσημβρινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αισθητή θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Η υγρασία θα κυμανθεί από 55-80%

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα στραφούν σε Α-ΝΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Α-ΒΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.

Στον ορεινό όγκο του Ταΰγετου και σε άλλους ορεινούς όγκους της Μεσσηνίας θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, οι οποίες πρόσκαιρα θα κατέβουν και κάτω από τα 400μ.

Προσοχή, οι οδηγοί που θα κινούνται στα οδικά δίκτυα Καλαμάτα – Σπάρτη και μέσω εθνικής οδού και μέσω Ταϋγέτου, Καλαμάτα – Αθήνα, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Μεσσηνίας, να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, για παν ενδεχόμενο.

Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/