12 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία και 19 ασθενείς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

12 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία  και 19 ασθενείς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Ξεπέρασαν τους 2.000 οι εμβολιασμοί στη Μεσσηνία

Η έξαρση κρουσμάτων που παρατηρείται από τις προηγούμενες μέρες στη Μεσσηνία συνεχίστηκε και χθες, με τον ΕΟΔΥ να καταγράφει δώδεκα νέα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχο αριθμό κρουσμάτων μέσα σε μία μέρα είχαμε να δούμε στην περιοχή μας από τον περασμένο Νοέμβριο. Παράλληλα, ο ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, συνεχίζει τη διενέργεια μαζικών τεστ κορωνοϊού στο Μέγαρο Χορού, καθημερινά απ’ τις 830 π.μ. έως τις 3.30 μ.μ. Χθες διενεργήθηκαν συνολικά 120 «rapid test» και όλα ήταν αρνητικά. Όλοι όσοι έχουν έρθει σε επαφή με κρούσματα ή παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα είναι καλό να μεταβούν στο συγκεκριμένο χώρο και να εξεταστούν, καθώς η πρόληψη είναι το μοναδικό ουσιαστικό μέτρο για τον άμεσο περιορισμό της διασποράς του ιού. Σήμερα, εκτός του Μεγάρου Χορού, κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρεθούν τόσο στη Θουρία όσο και στα Αρφαρά για τη διεξαγωγή μαζικών «rapid test» σε σχολικές δομές και πολίτες των Κοινοτήτων.

Ανησυχητική είναι και η αύξηση των νοσηλευομένων με κορωνοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, καθώς μέχρι σήμερα το πρωί νοσηλεύονταν 16 ασθενείς στην κλινική «Covid19», ενώ άλλοι τρεις παραμένουν διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ για ασθενείς με κορωνοϊό. 

Να υπενθυμίσουμε ότι στις αρχές του μήνα οι ασθενείς που νοσηλεύονταν ήταν κάτω από 10 στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και η «ραγδαία» αύξηση στις νοσηλείες είναι απολύτως ενδεικτική της επιδημιολογικής εικόνας που επικρατεί στο νομό το τελευταίο διάστημα και χρήζει προσοχής απ’ όλους τους πολίτες.

Αύξηση παρουσίασαν και τα συνολικά κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, καθώς έφτασαν τα 842 το τελευταίο 24ωρο. 21 ακόμα συμπολίτες μας κατέληξαν από τις επιπλοκές της νόσου, ενώ 283 βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων.

Εμβολιασμοί σε δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων στην Καλαμάτα

Κανονικά συνεχίζεται εμβολιασμός των ηλικιωμένων άνω των 85 στα εμβολιαστικά κέντρα της Μεσσηνίας, ενώ μόνο χθες πραγματοποιήθηκαν 270 εμβολιασμοί. Μεταξύ αυτών ήταν και 140 στο γηροκομείο της Ι.Μ. Μεσσηνίας «Αλεξανδράκειον», καθώς και στη δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων «Παπαδοπούλειον». Ο συνολικός αριθμός των εμβολιασμών στη Μεσσηνία έφτασε τους 2.205. 

Του Κώστα Γαζούλη