20.000 δόσεις ηρωίνης και κοκαΐνης μετέφεραν 3 Ρομά από τον Άγιο Φλώρο

20.000 δόσεις ηρωίνης και κοκαΐνης μετέφεραν 3 Ρομά από τον Άγιο Φλώρο

Ηρωίνη και κοκαΐνη σε μορφή «βράχου» εμπορικής αξίας που θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και τα 30.000 ευρώ, μετέφεραν σε ειδική κρύπτη αγροτικού αυτοκινήτου από την Αθήνα στην Καλαμάτα τρεις νεαροί Ρομά, οι οποίοι συνελήφθησαν έπειτα από επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των αστυνομικών της Δίωξης, καθώς απέτρεψαν να «κυκλοφορήσουν» στην αγορά θανάτου των ναρκωτικών στη Μεσσηνία σχεδόν 20.000 δόσεις! Οι τρεις νεαροί συλληφθέντες, δύο άντρες αδέλφια και η σύντροφος του ενός, κατοικούν στην περιοχή του Αγίου Φλώρου, όπου το τελευταίο διάστημα οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν εντοπίσει ιδιαίτερο πρόβλημα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Αυτό φαινόταν και από τις συλλήψεις για ναρκωτικά που ανακοινώνονταν από την Αστυνομία.

Θανατηφόρο φορτίο
Τον τελευταίο καιρό γίνονταν καθημερινά συλλήψεις στην περιοχή του Αγίου Φλώρου για μικροδιακίνηση, κυρίως ηρωίνης, αλλά και χρηστών. Οι αστυνομικοί της Δίωξης, έχοντας στρέψει την προσοχή τους σε αυτά τα περιστατικά, συγκέντρωσαν πληροφορίες αλλά και καταγγελίες πως θα μεταφερόταν μεγάλη ποσότητα σκληρών ναρκωτικών από την Αθήνα με ένα μαύρο αγροτικό αυτοκίνητο.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κεντρικής Πελοποννήσου, έστησαν το βράδυ της Δευτέρας μπλόκο στα διόδια της Βελιγοστής και όταν εντόπισαν το αυτοκίνητο με τους τρεις επιβάτες, το ακινητοποίησαν. Οδηγός και ιδιοκτήτης του οχήματος ήταν ένας 26χρονος Ρομά, ενώ συνεπιβάτες ο 21χρονος αδελφός του και η 20χρονη σύντροφος του δεύτερου.

Τους οδήγησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και εκεί έγινε έρευνα του αυτοκινήτου με την πολύτιμη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου της Μεσσηνίας, Dagi, ο οποίος δεν άργησε να ανακαλύψει το θανατηφόρο φορτίο.

Σε ειδική κρύπτη στο εσωτερικό της πόρτας της καρότσας ήταν κρυμμένες 5 ανισοβαρείς ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους 1.840 γραμμαρίων, αλλά και κοκαΐνη συνολικού βάρους 44- γραμμαρίων.

Η ποσότητα για τους αστυνομικούς της Μεσσηνίας θεωρείται τεράστια και σύμφωνα με έμπειρα στελέχη της Αστυνομίας, το κάθε γραμμάριο ηρωίνης μπορεί να δώσει 10 ενέσιμες δόσεις ή 5 εισπνεόμενες, ενώ και η αξία τους είναι τεράστια, αφού η τιμή του ενός γραμμαρίου κοκαΐνης μπορεί να φτάσει και τα 100 ευρώ.

«Η απόκρυψη δείχνει επαγγελματισμό»
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι και οι τρεις τους διακινούσαν σκληρά ναρκωτικά εδώ και καιρό στην περιοχή του Αγίου Φλώρου, αν και τα ποινικά τους μητρώα είναι καθαρά και δεν έχουν ξαναπασχολήσει για ναρκωτικά.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν τόσο από τη μεγάλη ποσότητα που μετέφεραν όσο και από τον τρόπο που τα είχαν κρύψει στην πόρτα της καρότσας, που δείχνει επαγγελματισμό και πιθανότατα επανάληψη.

Ένα ακόμα στοιχείο που κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι ήταν πολύ οργανωμένοι είναι η αιτιολογία που χρησιμοποίησαν για να ταξιδέψουν από την Αθήνα, χωρίς να έχουν πρόβλημα μετακίνησης με τις απαγορεύσεις που ισχύουν λόγω κορωνοϊού.

Κι αυτό, γιατί η 20χρονη τις προηγούμενες μέρες είχε γεννήσει στην Αθήνα και η δικαιολογία – σύμφωνα με τους αστυνομικούς- της μετακίνησής τους αφορούσε στην επιστροφή τους με τον 21χρονο στην περιοχή του Αγίου Φλώρου, όπου διαμένουν κι αυτοί.

Μετά την ανακάλυψη των ναρκωτικών και οι τρεις συνελήφθησαν, ενώ ο 26χρονος πήρε πάνω του το θέμα των ναρκωτικών, λέγοντας ότι ο αδελφός του με τη γυναίκα του δεν ήξεραν τίποτα. Μάλιστα και το ζευγάρι, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι δε γνώριζε για τα ναρκωτικά που ήταν κρυμμένα στο αυτοκίνητο, ενώ επειδή βρίσκονταν Αθήνα για τη γέννηση των παιδιών τους, του ζήτησαν να τους μεταφέρει στην Καλαμάτα. Μάλιστα, ο 26χρονος φέρεται να υποστηρίζει ότι πήρε τα ναρκωτικά από την περιοχή του Μενιδίου και τα μετέφερε για λογαριασμό άλλου, αν και αρχικά φέρεται να έχει πει ότι είδε κάποιον να τα κρύβει σε εξωτερικό χώρο στην περιοχή του Μενιδίου, όπου βρισκόταν τυχαία και τα πήρε. Ωστόσο, οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι και οι τρεις είχαν γνώση της μεταφοράς.

Επιπλέον, κατά τη σύλληψή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, 3 κινητά τηλέφωνα, καθώς και το όχημα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Μετά την άσκηση δίωξης από τον εισαγγελέα, οι συλληφθέντες έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή αύριο Παρασκευή.

Της Βίκυς Βετουλάκη