Τα χωριά της Αλαγονίας πλήρωναν τέλη ενώ είχαν απαλλαγεί…

Τα χωριά της Αλαγονίας πλήρωναν τέλη ενώ είχαν απαλλαγεί…

Μία πρωτόγνωρη κατάσταση παρατηρείται με τα χωριά της Αλαγονίας και η οποία είδε το φως της δημοσιότητας, αν και διαρκεί εδώ και καιρό, μόλις στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.

Ας δούμε την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί και τις υποσχέσεις που δόθηκαν για αντιμετώπιση του προβλήματος.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Ο Δήμος Καλαμάτας εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να εισπράττει δημοτικά τέλη από τα χωριά της Αλαγονίας, παρότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει από το 2019 την απαλλαγή τους για τα τέλη του 2020, όπως επίσης στα τέλη του 2020 αποφάσισε να συνεχιστεί η απαλλαγή και το 2021.

Το θέμα τέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλη Κοσμόπουλο, ο οποίος ζήτησε να βρεθεί άμεσα τρόπος να επιστραφούν στους κατοίκους των χωριών της Αλαγονίας τα χρήματα που έχουν πληρώσει για τα δημοτικά τέλη του 2020 και του 2021.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης απάντησαν ότι η ευθύνη για τη συνέχιση επιβολής τελών στους κατοίκους των χωριών της Αλαγονίας ανήκει στη ΔΕΗ. Τόνισαν, ωστόσο, ότι έχει βρεθεί τρόπος να επιστραφούν να χρήματα στους κατοίκους και αυτό θα συμβεί το επόμενο διάστημα.

Ο Βασίλης Κοσμόπουλος τόνισε ότι με αυτό που συμβαίνει, να χρεώνονται δηλαδή στους κατοίκους τέλη ενώ έχει αποφασιστεί η απαλλαγή τους από αυτά, εμφανίζεται ως ασυνεπές απέναντι στους δημότες το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι “πωλούν ευαισθησία” στα λόγια.

Σημειώνεται ότι από χρόνια είχαν απαλλαγεί από τα δημοτικά τέλη τα χωριά του Καρβελίου και  του Λαδά, λόγω της λειτουργίας του χώρου διαχείρισης απορριμμάτων στη γειτονική τους “Μαραθόλακκα”, ενώ η απαλλαγή για όλα τα χωριά αποφασίστηκε με αφορμή τις καταστροφές που είχε υποστεί η περιοχή από τις κατολισθήσεις του 2019.
Α.Π.