Σχολικός τουρισμός από την Ιταλία στην Τριφυλία έπειτα από μεθοδικές προσπάθειες

Σχολικός τουρισμός από την Ιταλία στην Τριφυλία έπειτα από μεθοδικές προσπάθειες

Για ακόμα μία χρονιά απτά αποτελέσματα φέρνει η προσπάθεια που καταβάλλουν μεθοδικά ιδιοκτήτες τουριστικών μονάδων στην Τριφυλία προσελκύοντας το ενδιαφέρον σχολείων για τις εκδρομές τους και, μάλιστα, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από την Ιταλία! Παρά το γεγονός ότι η Καλαμάτα αποτελεί το επίκεντρο του σχολικού τουρισμού, όχι μόνο στη Μεσσηνία, αλλά ίσως και σε ολόκληρη την Πελοπόννησο τα τελευταία χρόνια, η Τριφυλία και δη η Κυπαρισσία κερδίζουν την εμπιστοσύνη για σχολικές εκδρομές.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Apollo Resort Art Hotel στην Κυπαρισσία, η ιδιοκτήτρια και διευθύντρια του οποίου από τα προηγούμενα χρόνια προβάλλει και προωθεί το τουριστικό προϊόν της Τριφυλίας και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών για την ανάπτυξη του σχολικού τουρισμού. Ήδη, από το 2012, ξεκίνησαν να επισκέπτονται την Τριφυλία διαμένοντας στο Apollo Resort Art Hotel, για τις πολυήμερες εκδρομές τους, σχολεία από την Αθήνα, τη Ρόδο και άλλες περιοχές.
Το ίδιο συμβαίνει και φέτος και, μάλιστα, με σχολικό τουρισμό από την Ιταλία!
Η “ιδιαιτερότητα” της φετινής χρονιάς, όπως μας είπε η ιδιοκτήτρια του Apollo Resort Art Hotel, είναι ότι αρκετά σχολεία από την Ιταλία επέλεξαν την περιοχή για ολιγοήμερη διαμονή, κάτι που είναι ελπιδοφόρο και για τα επόμενα χρόνια, με δεδομένο ότι κάθε φορά μαθητές και καθηγητές αναχωρούν με τις καλύτερες των εντυπώσεων.
Ωστόσο, στην Τριφυλία πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη σε επίπεδο υποδομών ώστε να μετατραπεί σε προορισμό που θα επιλέγουν τα σχολεία για τις εκδρομές τους. «Είμαι ικανοποιημένη από τη συχνότητα της ζήτησης από διάφορα σχολεία, αλλά δυστυχώς η περιοχή μας δεν έχει πολλές τετράστερες μονάδες, ώστε να καλύψουν το μεγάλο ενδιαφέρον που εμφανίζεται ευρύτερα για τη Μεσσηνία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Τριφυλία, τις περισσότερες φορές, προτιμάται γιατί δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στην περιοχή της Καλαμάτας. Ελάχιστες είναι οι φορές που σε σχολικές προκηρύξεις δεν αναφέρεται ρητά ως επιθυμητός τόπος διαμονής η Καλαμάτα, κι αυτό, γιατί η μεσσηνιακή πρωτεύουσα καλύπτει περισσότερο τις ανάγκες των μαθητών για διασκέδαση, έχει πολύ όμορφο παραλιακό μέτωπο, που είναι κάτι που δίνει την εντύπωση ανεπτυγμένης πόλης, ενώ στην Τριφυλία η κατάσταση είναι μάλλον ακόμα παρακμιακή. Οι εκδρομές ξεκίνησαν από τα τέλη Μαρτίου και θα συνεχιστούν έως πριν από το Πάσχα», επισήμανε η κα Χριστοδούλου.
 
Του Ηλία Γιαννόπουλου