Τρεις διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καλαμάτας, 8 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία

Τρεις διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καλαμάτας, 8 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία

Ανοίγει το «λιανεμπόριο» χωρίς click away αλλά με μέτρα προστασίας

Πολύ υψηλός ήταν για ακόμα μια μέρα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα. Συνολικά, επιβεβαιώθηκαν 3.616 νέα κρούσματα ενώ 76 συμπολίτες μας κατέληξαν από τις επιπλοκές της νόσου. Στις ΜΕΘ οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 739.

Στη Μεσσηνία, χθες,  καταγράφηκαν οκτώ νέα κρούσματα ενώ τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ προχώρησαν σε 400 τεστ ταχείας ανιχνεύσεως τα αποτελέσματα των οποίων είναι καθησυχαστικά για την πορεία της πανδημίας στην ευρύτερη περιοχή.

Την  ίδια στιγμή στο Νοσοκομείο Καλαμάτας τα εξιτήρια των τελευταίων ημερών εξακολουθούν να είναι περισσότερα απ’ τις εισαγωγές με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να νοσηλεύονται 15 ασθενείς στην κλινική «covid 19». Στη ΜΕΘ «covid» οι διασωληνωμένοι από χθες ανέρχονται σε 3 και σύμφωνα με πληροφορίες αφορούν ασθενείς από γειτονικούς νομούς καθώς η κατάσταση στην Αθήνα είναι ασφυκτική οπότε διακομίζονται σε περιφερειακά Νοσοκομεία.

Στο πεδίο των εμβολιασμών κλείνοντας, ο «ρυθμός» έχει ανέβει και αναμένεται περαιτέρω αύξηση μέσα στον Απρίλιο. Στη Μεσσηνία 7.207 πολίτες έχουν καλύψει και τις δυο δόσεις του εμβολιασμού ενώ συνολικά οι εμβολιασμένοι με τουλάχιστον μια δόση είναι 12.755.

Ανοίγει το λιανεμπόριο

Σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν γνωστές την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ύστερα από τη «μαραθώνια» σύσκεψη των λοιμωξιολόγων δόθηκε το «πράσινο φως» για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, το πιθανότερο τη Δευτέρα 5 Απριλίου, χωρίς “click inside” και “click away”, αλλά με περιοριστικά μέτρα προστασίας, όπως η παρουσία ενός ατόμου ανά τ.μ. και αποστολή μηνύματος ενός σε καθημερινή βάσης. Επίσης, τα πολυκαταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Τέλος, αναφορικά με τα σχολεία, το άνοιγμα τους θα συζητηθεί όταν θα είναι διαθέσιμα τα «self test».