Συμπολίτης μας πρόσφερε έναν απινιδωτή στην Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας

Συμπολίτης μας πρόσφερε έναν απινιδωτή στην Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας

Μια δωρεά που μπορεί να σώσει ζωές έκανε χθες ένας άνδρας, ο Δημήτρης, που πρόσφατα νοσηλεύτηκε στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας έπειτα από έμφραγμα που υπέστη.


Μετά την περιπέτεια που είχε αποφάσισε όσο μπορεί να βοηθήσει τον κόσμο και έτσι πρόσφερε στην Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας έναν απινιδωτή.

Από την πλευρά του, ο καρδιολόγος του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Βασίλης Καραμπέτσος, ανέφερε ότι αυτό το μηχάνημα είναι πολύτιμο και παράλληλα πολύ απλό στη χρήση του. Έτσι μπορεί να σώσει ανθρώπους που έχουν υποστεί κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα (αρρυθμίες). 


Με τη σειρά του ο δήμαρχος Θ. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι η Κεντρική Αγορά Καλαμάτας είναι ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας, όπου δραστηριοποιούνται κάθε βδομάδα εκατοντάδες επαγγελματίες, ενώ την επισκέπτονται χιλιάδες κόσμου.

Για τον κ. Βασιλόπουλο, λοιπόν, είναι πολύ σημαντικό ότι στο χώρο πλέον θα υπάρχουν κάθε Τετάρτη και Σάββατο Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού, που διαθέτουν εμπειρία αλλά και διάθεση προσφοράς στο συνάνθρωπο, ενώ ευχαρίστησε τον κ. Καραμπέτσο για τις πληροφορίες που έδωσε για τον  απινιδωτή, καθώς και τον Δημήτρη για τη δωρεά του.

Ο δε πρόεδρος της ΚΑΚ κ. Αγγελής αναφέρθηκε στην παρουσία των Σαμαρειτών, χαρακτηρίζοντάς τη σημαντική, ενώ θέλησε επίσης να τους ευχαριστήσει, όπως και το συμπολίτη μας που προχώρησε στη συγκεκριμένη δωρεά.

Τέλος, η πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δήμητρα Ψαρούλη, μίλησε για τη συνεργασία του Ε.Σ. με την Κεντρική Αγορά Καλαμάτας. Όπως είπε, είναι σημαντική αφού «είναι μια στήριξη στο συνάνθρωπο, μια βασική αρχή δηλαδή του Ερυθρού Σταυρού».

Ως διοίκηση, δε, του Ε.Σ. θέλησε να ευχαριστήσει τους εθελοντές του, καθώς χωρίς αυτούς δε θα ήταν εφικτό να γίνει καμία δράση, και τους χαρακτήρισε κινητήριο δύναμη.