Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Λαπαροσκοπική αντιμετώπιση των βουβωνοκηλών και των κοιλιοκηλών

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Λαπαροσκοπική αντιμετώπιση  των βουβωνοκηλών και των κοιλιοκηλών

Εξειδικευμένες χειρουργικές επεμβάσεις με την επάνοδο του Καλοφωλιά

Εξειδικευμένες χειρουργικές επεμβάσεις, με τεχνικές σύγχρονες, όπως λαπαροσκοπική αντιμετώπιση των βουβωνοκηλών και των κοιλιοκηλών, διενεργούνται στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας με την επάνοδο του συντονιστή διευθυντή Χειρουργικής, Παναγιώτη Καλοφωλιά! Επεμβάσεις που εφαρμόζονται σε λίγα νοσοκομεία της χώρας και κυρίως τριτοβάθμια, γεγονός που αναδεικνύει την αναβάθμιση των σύγχρονων και ποιοτικών υπηρεσιών που παρέχει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας! 

Μιλώντας χθες σχετικά ο αναπληρωτής διοικητής της Ν.Μ. Κυπαρισσίας, Δημήτρης Λαμπρόπουλος, σημείωσε: «Με την επάνοδο του συντονιστή διευθυντή Χειρουργικής κ. Καλοφωλιά στη Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας, η Χειρουργική Κλινική πλέον αναβαθμίστηκε και προσφέρει ένα σημαντικό έργο στην τοπική κοινωνία». 

Με τη σειρά του ο κ. Καλοφωλιάς τόνισε: «Εδώ κι ένα μήνα πλέον έχω επανέλθει στη θέση του συντονιστή διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και έχουμε θέσει σε πλήρη λειτουργία τη Χειρουργική Κλινική καλύπτοντας τόσο τα τακτικά όσο και τα έκτακτα περιστατικά σε καθημερινή πλέον βάση, καλύπτοντας το εφημεριακό καθεστώς του νοσοκομείου σε χειρουργικά περιστατικά και εκτελώντας με συστηματικό πρόγραμμα εβδομαδιαίο, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, εκλεκτικές επεμβάσεις, προγραμματισμένες, και τις υπόλοιπες μέρες έκτακτες. Αυτό που θέλω να τονίσω και να ξέρει ο κόσμος είναι ότι το νοσοκομείο έχει σύγχρονο εξοπλισμό, ο οποίος σταδιακά αναβαθμίζεται, και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να προχωράμε σε εξειδικευμένες επεμβάσεις, όπως λαπαροσκοπική αντιμετώπιση των βουβωνοκηλών και των κοιλιοκηλών γενικότερα, με τεχνικές σύγχρονες που αυτή τη στιγμή εφαρμόζονται σε λίγα νοσοκομεία της Ελλάδας και κυρίως τριτοβάθμια! 

Η λαπαροσκοπική αντιμετώπιση των βουβωνοκηλών είναι μια μέθοδος που σήμερα πλέον θεωρείται η πρέπουσα γι’ αυτές του είδους τις παθήσεις, γιατί, όπως και οι άλλες λαπαροσκοπικές επεμβάσεις, προσφέρουν πολύ γρήγορη ανάρρωση στον ασθενή, λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο και πολύ συντομότερη επάνοδο στον εργασιακό του χώρο. Εκτός τούτου, έχουμε πολύ χαμηλότερο ποσοστό επιπλοκών, που αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Και μάλιστα, είναι η μέθοδος που ενδείκνυται στις υποτροπές βουβωνοκηλών που έχουν γίνει με ανοιχτή τεχνική μέθοδο».