12 νέα κρούσματα και 23 ασθενείς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

12 νέα κρούσματα και 23  ασθενείς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Με την πανδημία να «βράζει» σε ολόκληρη τη χώρα, στα σταθερά επίπεδα του τελευταίου μήνα παραμένει η Μεσσηνία. Χθες ανακοινώθηκαν 12 νέα κρούσματα στο νομό. Παράλληλα, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με την ΚΟμΥ Καλαμάτας, συνεχίζουν σε καθημερινή βάση τα μαζικά τεστ ταχείας ανιχνεύσεως. Χθες πραγματοποιήθηκαν περίπου 610, με την «κίνηση» να είναι αυξημένη στην Καλαμάτα, τόσο στο Μέγαρο Χορού όσο και στα «σπιτάκια» της κεντρικής πλατείας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που προσέρχονται εκεί λόγω του ότι θέλουν να μεταβούν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου η είσοδος πλέον από τη Δευτέρα 12 Απριλίου επιτρέπεται μόνο με αρνητικό «rapid test». Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι με ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσηλευτικού ιδρύματος διευκρινίζεται ότι όσοι προσέρχονται για εμβολιασμό δε χρειάζεται να έχουν υποβληθεί σε “rapid test”.

Την ίδια στιγμή στο νοσοκομείο οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην κλινική “covid19” έφθασαν τους 20, καθώς έγιναν 3 νέες εισαγωγές χθες. Στη ΜΕΘ παραμένουν διασωληνωμένοι 3 ασθενείς.

Συνολικά η πορεία της πανδημίας στη χώρα παραμένει στο «κόκκινο», καθώς το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκαν 4.033 νέα κρούσματα και 93 ακόμα θάνατοι. Σε νέο αρνητικό «ρεκόρ» έφτασαν και οι διασωληνωμένοι, με 803 ασθενείς να νοσηλεύονται στις ΜΕΘ των Νοσοκομείων της χώρας.

Προβλήματα και με το εμβόλιο 

Johnson & Johnson

Τα νέα απ’ την Αμερική σχετικά με την πορεία του εμβολιασμού με το μονοδοσικό σκεύασμα της εταιρείας “Johnson & Johnson” πρόσθεσαν νέο «πονοκέφαλο» στην επιστημονική κοινότητα, καθώς ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων διέκοψε προσωρινά τη χορήγηση του εμβολίου λόγω περιστατικών θρομβώσεων που εμφανίστηκαν, κυρίως, σε γυναίκες μεταξύ 18-40 ετών. Στη χώρα μας υπολογιζόταν να ξεκινήσουν την προσεχή Τρίτη 19 Απριλίου οι εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο σκεύασμα, ωστόσο άγνωστο παραμένει αν αυτό θα συμβεί.

Στη Μεσσηνία, τέλος, η πορεία των εμβολιασμών συνεχίζεται «ομαλά» και με περισσότερους καθημερινά. Το προσεχές χρονικό διάστημα πρόκειται να μπει στον εμβολιαστικό σχεδιασμό και το κέντρο του Κ.Υ. Μελιγαλά, όπου ήδη έχουν κλειστεί ραντεβού για όσους ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 65-69. 

Τέλος, στους 18.233 έφτασαν οι εμβολιασμοί πολιτών στο νομό που έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση, ενώ 8.827 έχουν κάνει τις δύο δόσεις.