3 κρούσματα στη Μεσσηνία – Κατέληξε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καλαμάτας 65χρονη γνωστή φαρμακοποιός της Σπάρτης

3 κρούσματα στη Μεσσηνία – Κατέληξε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καλαμάτας 65χρονη γνωστή φαρμακοποιός της Σπάρτης

Η χώρα συνεχίζει να «βράζει» από την πανδημία του κορωνοϊού, ενώ το ένα αρνητικό ρεκόρ «σπάει» το άλλο σε καθημερινή βάση πλέον. Χθες ανακοινώθηκαν 3.833 νέες μολύνσεις, ενώ τριψήφιος ήταν έπειτα από καιρό ο αριθμός των θανάτων, καθώς 104 ασθενείς κατέληξαν και προστέθηκαν στη «μακάβρια λίστα», που μετρά περισσότερους πλέον από 9.000 νεκρούς απ’ την αρχή της πανδημίας. Στα ύψη, φτάνοντας τους 819, παραμένουν και οι διασωληνωμένοι, με τις ΜΕΘ των νοσοκομείων της χώρας να ασφυκτιούν.

Στη Μεσσηνία η κατάσταση παραμένει αρκετά καλύτερη σε σχέση με ό,τι συμβαίνει στην ελληνική επικράτεια. Χθες ανακοινώθηκαν τρία νέα κρούσματα. Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας κατέληξε χθες τα ξημερώματα μια 65χρονη ασθενής στη ΜΕΘ “Covid”, που νοσηλευόταν από τον περασμένο Μάρτιο. Η εκλιπούσα ήταν γνωστή φαρμακοποιός στη Σπάρτη και η είδηση του θανάτου της σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της πρωτεύουσας της Λακωνίας.

Στη ΜΕΘ για κορωνοϊό του Νοσοκομείου Καλαμάτας παραμένουν διασωληνωμένοι 3 ακόμα ασθενείς, ενώ 19 είναι οι νοσηλευόμενοι στην κλινική “Covid19”.

Παράλληλα, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την ΚΟμΥ Καλαμάτας συνέχισαν τα μαζικά τεστ ταχείας ανιχνεύσεως, πραγματοποιώντας συνολικά 480 ελέγχους.

Στο πεδίο του εμβολιασμού, τέλος, και εν αναμονή του σημερινού ανοίγματος της πλατφόρμας, στη Μεσσηνία μόνο χθες έγιναν 650 εμβολιασμοί, με το Κ.Υ. Μελιγαλά να προστίθεται στα ήδη υπάρχοντα εμβολιαστικά κέντρα.  19.302 είναι οι εμβολιασμοί των πολιτών στο νομό με τουλάχιστον μία δόση, ενώ 9.059 έχουν ολοκληρώσει και τις δυο.