Καλλιθέα – Καλαμάτα, σε ζωντανή μετάδοση

Καλλιθέα – Καλαμάτα, σε ζωντανή μετάδοση

Εκτός έδρας αποστολή σήμερα για την ομάδα της Καλαμάτας που δοκιμάζεται στις 3 μ.μ. στο δημοτικό γήπεδο της Καλλιθέας «Γρ. Λαμπράκης», το γνωστό «Ελ Πάσο», στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Football League.

Οι «μελανόλευκοι» θα παραταχθούν «πάνοπλοι» με στόχο την επιστροφή στις νίκες. Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έμεινε εκτός αποστολής είναι ο νεαρός τερματοφύλακας Καραχάλιος και ο προπονητής Νίκος Αναστόπουλος θα επιλέξει την 18άδα του φύλλου αγώνος από τους παρακάτω 25 ποδοσφαιριστές: Αραμπατζή, Ταΐρη, Καπούταγλη (τερματοφύλακες), Παναγιώτου, Μαβινγκά, Μπακαγιόκο, Κωνσταντινόπουλο, Σαλίν, Ευαγγέλου, Τσελεπίδη, Γκαλίτσιο (αμυντικοί), Ζαχαρόπουλο, Τριανταφυλλάκη, Παπατόλιο, Παυλίδη, Σουμπίνιο, Αναστασόπουλο, Νατσιόπουλο, Καρούτη (μέσοι), Αλεξόπουλο, Κέρι, Ηλιόπουλο, Μπουσμπίμπα, Μαρκόφσκι και Φελίπε (επιθετικοί).

Καλλιθέα – Καλαμάτα
Στο “Ελ Πάσο” συναντιούνται δύο ομάδες, που στους παλιούς φιλάθλους θυμίζουν μεγάλα παιχνίδια και συναρπαστικές κόντρες, κυρίως από τη δεκαετία του ’90. Τα μεγάλα παιχνίδια του 1992-93, που ανέβηκαν και οι δύο ομάδες να μνημονεύσουμε; Με το 2-2 τον Ιούνιο του 1993; Από τότε έχουν να παίξουν στην Γ’ Εθνική.

Στη συνέχεια όλες οι συναντήσεις τους είναι στην Β’ Εθνική, με την εκάστοτε γηπεδούχο να κερδίζει τα εννέα από τα 12 παιχνίδια τους.

Το 1999 σε ντέρμπι, καθώς και οι δύο ομάδες διεκδικούσαν την άνοδο στην Α’ Εθνική, η Καλαμάτα πέτυχε νίκη 3-0 (11′ σουτ Μπελεβώνης, 78′ σουτ Κουτσουρές, 81′ σουτ Σοάρες), που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην άνοδο.

Οι δύο ομάδες προσπαθούν να ξαναβρούν το δρόμο τους και ο Νίκος Αναστόπουλος έχει την Καλαμάτα του απροσπέλαστη, αφού δεν έχει δεχτεί γκολ σε έξι παιχνίδια! Σχετικά πρόσφατα, στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική η Καλαμάτα είχε κάνει ξεκίνημα ρεκόρ, αφού δεν είχε δεχτεί γκολ στα 11 πρώτα παιχνίδια της!

Η Καλλιθέα δεν έχει κάνει νίκη στην έδρα της, ενώ έχει χάσει τέσσερις βαθμούς στα δύο πρώτα παιχνίδια, από το 90′ και μετά!

Νότιος Όμιλος
To πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής
Σήμερα, 3 μ.μ.
Αιγάλεω-Αστέρας Βλαχιώτη
Ιάλυσος-Ρόδος
Καλλιθέα-Καλαμάτα
Επισκοπή-Σαντορίνη
-Ασπρόπυργος-Νίκη Βόλου αναβάλλεται λόγω κρουσμάτων covid-19

Ακούστε τον αγώνα ζωντανά σε μετάδοση του Focus Radio 99,6

Μ. Πέμπτη και τηλεοπτικά από το Στάδιο ο αγώνας με το Αιγάλεω
Η διοργανώτρια ανακοίνωσε και το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής της Football League που θα διεξαχθεί τη Μεγάλη Εβδομάδα. Η ομάδα της Καλαμάτας θα υποδεχθεί το Αιγάλεω την Πέμπτη 29 Απριλίου και ώρα 3 μ.μ. στο Στάδιο της Παραλίας, σε ένα ματς που θα έχει τηλεοπτική κάλυψη. 

Αναλυτικότερα η μεθεπόμενη αγωνιστική στον Νότιο Όμιλο της Football League έχει ως εξής:
Μ. Τετάρτη 28/4/2021 15:00
Σκάλας, Αστέρας Βλαχιώτη – Ιάλυσος
ΔΑΚ Νάξου, Σαντορίνη – Ρόδος 
Πέμπτη 29/4/2021 15:00 ERTSPORTS 3
Παραλίας, Καλαμάτα – Αιγάλεω
Νεάπολης Βόλου, Νίκη Βόλου – Καλλιθέα
Ο αγώνας Επισκοπή – Ενωση Πανασπροπυργιακού αναβάλλεται λόγω covid.

ΤΟ …ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΟΝ ΑΥΓΕΝΑΚΗ
Ανακοίνωση-απάντηση στο «βέτο» της Super League 2 για την αναδιάρθρωση
Super League 2 και Football League ανήκουν στην ίδια ποδοσφαιρική ένωση, όμως τις τελευταίες ημέρες ξιφουλκούν η μια εναντίον της άλλης, με επίμαχο ζήτημα αυτό της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών, που προβλέπει τη συνένωσή τους. Κρίσιμη στο τελικό αποτέλεσμα θα είναι συνάντηση που θα έχει τις επόμενες μέρες  η SL2 με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος έχει συμπεριλάβει την αναδιάρθρωση στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου. Στο μεταξύ οι ομάδες της Football League, όπου ανήκει και η Καλαμάτα, εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

«Για άλλη μια φορά στο ίδιο έργο θεατες με καποιες ομαδες να ξεκινάνε πόλεμο εναντίον μιας νομοθεσίας που βάζει πρώτα το καλό του ποδοσφαίρου την στιγμή που βλέπουν την άνοδο να χάνετε.

Κύριοι σταματήστε να παίζετε με τη σοβαρότητα του Υπουργείου Αθλητισμού και την ύπαρξη 20 Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών της FOOTBALL LEAGUE, οι οποίες ξεκίνησαν το Πρωτάθλημα, έχοντας σαν δεδομένο το σχέδιο που αναρτήθηκε στη Διαβούλευση και το όραμα της εξυγίανσης που έθεσε ο Υπουργός.

Σας υπενθυμίζουμε ότι καμία ομάδα από εσάς τις 12 της SUPER LEAGUE 2, δεν είχε αναρτήσει οποιαδήποτε άποψη στην ανοικτή διαβούλευση του Νομοσχεδίου, αντιθέτως τώρα εμφανίζεστε υποστηρικτές του εκτρώματος ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ και με μεθοδεύσεις και κλειστές διαβουλεύσεις, προσπαθείτε να δημιουργήσετε άλλα δεδομένα.

Επίσης σας υπενθυμίσουμε ότι κατά την 41η συνεδρίαση της στις 19.8.20 η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε και έστειλε αίτημα στον κ. Υφυπουργό για την κατάργηση της Football League και την διεξαγωγή της Super League 2 σε δυο ομίλους.

Οι 20 ομάδες της FOOTBALL LEAGUE σε αντίθεση με εσάς, με μηδενικά έσοδα, αποφάσισαν την έναρξη του Πρωταθλήματος, στηριζόμενες στην ανάρτηση του Υπουργού Αθλητισμού κου Λ. Αυγενάκη, στη διαβούλευση.

Οι ομάδες της FOOTBALL LEAGUE επίσης, εξέφρασαν ευθαρσώς απόψεις στη διαβούλευση του Ελληνικού Κοινοβουλίου, για τη δημιουργία ενιαίας Β΄ Εθνικής Κατηγορίας 32 ομάδων για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022.

Επειδή τα γραπτά μένουν και έχουμε μάθει να λειτουργούμε με διαφάνεια και με σταθερές απόψεις, συνταχθείτε μαζί μας στην προσπάθεια για τη δημιουργία ενός καλύτερου ποδοσφαιρικού προϊόντος στην Ελλάδα.”