Υποτονικές φέτος οι κρατήσεις στη μαρίνα Καλαμάτας λόγω πανδημίας

Υποτονικές φέτος οι κρατήσεις στη  μαρίνα Καλαμάτας λόγω πανδημίας

Ευελπιστούν στο άνοιγμα του Τουρισμού στα μέσα Μαϊου 

Σε μια χρονιά που δε θυμίζει σε τίποτα προηγούμενες εξελίσσεται σε επίπεδο πληρότητας η τουριστική κίνηση για τη μαρίνα Καλαμάτας. Άλλες χρονιές ο Μάιος ήταν ο μήνας που παρουσίαζε υπερπληρότητα σκαφών, με τα τηλεφωνήματα για κρατήσεις από το εξωτερικό να μη σταματούν και οι υπεύθυνοι να εύχονται να έχουν διπλάσιο χώρο και θέσεις να διαθέσουν για τη θερινή περίοδο.

Δυστυχώς, όμως, αυτό ούτε καν έχει αρχίσει να φαίνεται ακόμα, με την κίνηση, όπως μας επισήμανε ο διευθυντής της μαρίνας Καλαμάτας, Παναγιώτης Μπούνας, να είναι υποτονική.

Υποτονική κίνηση

Όλα τα προηγούμενα χρόνια και ιδιαίτερα προ πανδημίας η μαρίνα βρισκόταν σε συνεχόμενη ανοδική πορεία, σε σημείο που κάποιες φορές δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει τη μεγάλη ζήτηση που υπήρχε. Δυστυχώς, όμως, μέχρι τώρα η χρονιά δείχνει να είναι τελείως διαφορετική, όπως σημείωσε ο κ. Μπούνας.

Τα νέα δεν είναι ευχάριστα και στη μαρίνα αυτή τη στιγμή έχουν μείνει μόνιμα σκάφη που λόγω του κορωνοϊού δεν μπορούν να φύγουν, καθώς ιδιαίτερα οι ιδιοκτήτες τους από το εξωτερικό λόγω των απαγορεύσεων δεν μπορούν να έρθουν και να κυκλοφορήσουν ελεύθερα.

«Τα σκάφη που είναι εδώ, δεν κινήθηκαν καθόλου και όταν δεν κινούνται, αυτό είναι κακό για την οικονομία της περιοχής, αλλά και του yachting», τόνισε ο κ. Μπούνας.

Μόνο από Ελλάδα

Όπως διευκρίνισε ο διευθυντής της μαρίνας, γίνονται τηλεφωνήματα από ιδιοκτήτες σκαφών για κρατήσεις, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτό που περίμεναν. «Είναι υποτονικά τα πράγματα. Τους ακούμε όλους, είναι πολύ επιφυλακτικοί στο πότε θα ανοίξουν τα πράγματα, τι θα μπορούν να κάνουν. Ελπίζουμε μετά τις 14 Μαΐου που ανοίγει επίσημα και ο τουρισμός να μπορούν να κυκλοφορήσουν και να έρθουν. Ακόμα, όμως, δυστυχώς, δεν έχουμε ζήτηση για κρατήσεις το καλοκαίρι. Ό,τι κρατήσεις έχουμε είναι πολύ λίγες και οι περισσότερες από Ελλάδα. Από εξωτερικό δεν είναι καλή η εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής. Ευελπιστούμε όταν ανοίξουν τα πράγματα να υπάρξει ενδιαφέρον», υπογράμμισε ο κ. Μπούνας, σημειώνοντας ότι ίδια εικόνα παρατηρείται και σε άλλες μαρίνες που φιλοξενούν σκάφη.

Της Βίκυς Βετουλάκη