Μεσσηνία: Επέστρεψαν στα θρανία οι μαθητές – Μικροπροβλήματα με τα self tests

Μεσσηνία: Επέστρεψαν στα θρανία οι μαθητές –  Μικροπροβλήματα με τα self tests

Έπειτα από μια ακόμα διακοπή οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επέστρεψαν χθες στα θρανία τους. Οι δε μαθητές της Γ’ Λυκείου είχαν επιστρέψει νωρίτερα, απλά η χθεσινή επιστροφή συνδυάστηκε με το τέλος των διακοπών του Πάσχα.

Προβλήματα με τα self tests
Ένα πρόβλημα που απασχόλησε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές το Σαββατοκύριακο ήταν αυτό με τα self tests που έπρεπε να έχουν προμηθευτεί από τα φαρμακεία. Όμως, μετά τις 5.00 το απόγευμα του Σαββάτου το σύστημα διανομής έκλεισε και έτσι τα φαρμακεία δεν τα έδιναν.

Όπως μετέδωσε το MEGA, η απόφαση ελήφθη προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα εφημερεύοντα φαρμακεία, τα οποία είναι σαφώς λιγότερα από αυτά που λειτουργούν τις καθημερινές. Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι έπρεπε χθες το πρωί να σπεύσουν σε φαρμακείο για να προμηθευτούν και να πραγματοποιήσουν self test, προκειμένου να είναι εφικτή η είσοδος στη σχολική μονάδα.

Εξαιτίας δε του προβλήματος αυτού υπήρξε ανοχή χθες στο ζήτημα των απουσιών, ενώ πρόβλημα υπήρξε και το απόγευμα της Κυριακής, οπότε η πλατφόρμα self-testing.gov.gr, όπου δηλώνεται το αποτέλεσμα των τεστ, για κάποια ώρα υπολειτουργούσε.
Τέλος, σχετικά με τους μαθητές που δεν κατάφεραν να έχουν μαζί τους τυπωμένη την κατάλληλη βεβαίωση, είχαν υπεύθυνη δήλωση των γονέων τους ότι υποβλήθηκαν σε self test και αυτό ήταν αρνητικό.

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση:Κανένας μαθητής δεν μπήκε χωρίς αρνητικό αποτέλεσμα self test
Μιλώντας στο «Θάρρος» η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας, Θεοφανεία Σιούτη-Μερκούρη, ανέφερε ότι δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα, ούτε κάποιο θετικό self test.
Τα μοναδικά προβλήματα, όπως είπε, είχαν να κάνουν με την πλατφόρμα το απόγευμα της Κυριακής, ενώ κάποιοι συνάντησαν δυσκολία στο να παραλάβουν τα τεστ (κυρίως Ρομά που δεν είχαν ΑΜΚΑ)

Επίσης, η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τόνισε ότι κανένας μαθητής δεν μπήκε σε σχολείο χωρίς να έχει αρνητικό αποτέλεσμα στο self test.

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Το πρόβλημα με την πλατφόρμα άφησε ελάχιστους μαθητές εκτός σχολείων
Από την πλευρά του, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας, Νίκος Πεφάνης, ανέφερε ότι δε σημειώθηκαν σοβαρά προβλήματα. Κυριότερο ήταν αυτό με την πλατφόρμα self-testing.gov.gr, η οποία κάποιες στιγμές αργεί να ανταποκριθεί στους χρήστες. Αποτέλεσμα αυτής της δυσλειτουργίας είναι να μην μπορούν εύκολα οι γονείς να δηλώσουν το αποτέλεσμα, όμως η Διεύθυνση έχει προβεί σε επικοινωνία με τους αρμοδίους για να βρεθεί λύση.
Βέβαια, ξεκαθάρισε ότι μαθητές χωρίς βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος δε θα έχουν τη δυνατότητα να εισέλθουν στο σχολείο. Έτσι, κάποιοι χθες που δεν είχαν την ανάλογη κάρτα μαθητή έμειναν εκτός.
Σχετικά με θετικά αποτελέσματα, ο κ. Πεφάνης ανέφερε ότι δεν υπήρξε κάποιο, ενώ κάποιοι μαθητές που διαγνώστηκαν θετικοί στον covid 19 κατά τη διάρκεια των διακοπών, παρέμειναν σπίτι τους.

Στις 17 Μαΐου οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί
Μετά το άνοιγμα Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, τη Δευτέρα 17 Μάιου θα ακολουθήσει το άνοιγμα και των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών που παραμένουν κλειστοί.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση