236 επιβάτες από Μόναχο και Ζυρίχη έκαναν ποδαρικό στο Αεροδρόμιο της Καλαμάτας

236 επιβάτες από Μόναχο και Ζυρίχη έκαναν ποδαρικό στο Αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Με αρνητικό τεστ ή με βεβαίωση εμβολιασμού οι αφιχθέντες

Χθες το πρωί έγινε η πρώτη άφιξη εξωτερικού στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, η οποία και σηματοδότησε την έναρξη της τουριστικής περιόδου για τη Μεσσηνία.

Ειδικότερα, λίγο μετά τις 11.00 το πρωί προσγειώθηκε στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος» πτήση της Condor από το Μόναχο, στην οποία επέβαιναν 163 επιβάτες, ενώ το μεσημέρι έφθασε πτήση της Edelweiss από τη Ζυρίχη με 73 επιβάτες.

Τους επιβάτες της πρώτης πτήσης υποδέχτηκαν εκπρόσωποι του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προσφέροντάς τους τοπικά εδέσματα, καθώς και ενημερωτικό υλικό για την περιοχή.

Σε δηλώσεις του ο αρμόδιος για θέματα τουρισμού, αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης, ανέφερε ότι η Καλαμάτα και η Νοτιοδυτική Πελοπόννησος υποδέχθηκαν την πρώτη αεροπορική πτήση από το εξωτερικό.

Η παρουσία των ανθρώπων του Δήμου, πρόσθεσε, σηματοδοτεί την αξία που δίνεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην αξιοποίηση του αεροδρομίου. Αξιοποίηση που έχει δρομολογηθεί από την κυβέρνηση, με τον ίδιο να εκτιμά ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα και θα έχει ως αποτέλεσμα την αναβάθμιση του αεροδρομίου. Αυτό, δε, θα συμβάλει κατά πολύ στην περαιτέρω άνοδο του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον κ. Μπασακίδη, στο Δήμο Καλαμάτας έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία ώστε σε συνεργασία με τις υγειονομικές μονάδες να θωρακιστεί η περιοχή και έτσι να θεωρείται ασφαλής προορισμός.

Τέλος, ζήτησε από τους επαγγελματίες του τουρισμού να αντιμετωπίσουν τη νέα αυτή κατάσταση όσο μπορούν με αισιοδοξία και να υπάρξουν καλά αποτελέσματα για όλους.

Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης για θέματα τουρισμού, Άννα Καλογεροπούλου, ανέφερε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου υποδέχεται τους πρώτες επισκέπτες και είναι πολύ ευχάριστο ότι συμπίπτει αυτή η άφιξη με την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Δήλωσε, δε, αισιόδοξη ότι η φετινή περίοδος θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη, με το αεροδρόμιο Καλαμάτας να διατηρεί τη δυναμική του, ενώ η Περιφέρεια διατηρεί τις καλές σχέσεις που έχει με τις αεροπορικές εταιρείες, προσδοκώντας να προκύπτουν και νέες.

Τέλος, η κα Καλογεροπούλου δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη που το αεροδρόμιο Καλαμάτας ιδιωτικοποιείται, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμισή του, ενώ ευχήθηκε καλή τουριστική σεζόν σε όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού.

Με τη σειρά του, ο αερολιμανάρχης Καλαμάτας, Δημήτρης Μανδηλάρης, δήλωσε ότι με τη συγκεκριμένη πρώτη πτήση της Condor έφτασαν 163 επιβάτες, με την ίδια εταιρεία να εκτελεί πτήσεις κάθε Δευτέρα και Παρασκευή από διάφορες πόλεις της Γερμανίας.

Ο κ. Μανδηλάρης δήλωσε αισιόδοξος ότι το αεροδρόμιο θα πάει καλά, ενώ τόνισε ότι ακόμα υπάρχουν μεταβολές και πολλά θα εξαρτηθούν από την αγγλική αγορά, η οποία επηρεάζει κατά 40% τον αερολιμένα Καλαμάτας.

Η διαδικασία ελέγχου
Σε ερώτηση για τον έλεγχο, ο κ. Μανδηλάρης απάντησε ότι αυτός γίνεται από την Αστυνομία, που έχει ήδη προμηθευτεί τον κατάλληλο εξοπλισμό. Οι επιβάτες θα πρέπει να έχουν συμπληρωμένο το αποδεικτικό για το πού θα διαμείνουν, καθώς και το αρνητικό μοριακό τεστ ή αποδεικτικό ότι έχουν εμβολιαστεί και έχουν παρέλθει 14 ημέρες.

Πρόσθεσε, δε, ότι από σήμερα στο χώρο θα υπάρχει και ιδιωτική εταιρεία, η οποία θα παρεμβαίνει σε τυχόν έκτακτα περιστατικά για επιβάτες που-παρά τα χαρτιά που θα επιδεικνύουν-θα χρειάζεται έξτρα έλεγχος.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση