Μίλτος Χρυσομάλλης: Νέο ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Αγίου Νικολάου, ξεκινά η διαδικασία για ίδρυση σταθμού ΕΚΑΒ στην Κορώνη

Μίλτος Χρυσομάλλης: Νέο ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Αγίου Νικολάου, ξεκινά η διαδικασία για ίδρυση σταθμού ΕΚΑΒ στην Κορώνη

Λύση στο πρόβλημα του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου δόθηκε έπειτα από συνάντηση εργασίας που είχε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ., Μίλτος Χρυσομάλλης, με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και το διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ, Γιάννη Καρβέλη.

Κατά τη συνάντηση ο Μίλτος Χρυσομάλλης ζήτησε από τον κ. Κοντοζαμάνη και τον κ. Καρβέλη την αντικατάσταση του μοναδικού ασθενοφόρου του Κ.Υ. Αγίου Νικολάου, το οποίο έχει ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα. Αμφότεροι δεσμεύτηκαν για την άμεση αντικατάστασή του με ένα από τα 20 νέα ασθενοφόρα που προμηθεύεται η 6η ΥΠΕ μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014-2020», ο διαγωνισμός των οποίων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Παράλληλα, ο Μεσσήνιος βουλευτής ζήτησε την ίδρυση σταθμού ΕΚΑΒ στην Κορώνη, με ένα τουλάχιστον ασθενοφόρο και πλήρωμα διασώστη και ιατρού, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η ευρύτερη περιοχή, η οποία ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες δέχεται πλήθος επισκεπτών και διαθέτει κακό οδικό δίκτυο, που δυσχεραίνει την έγκαιρη πρόσβαση ασθενοφόρου είτε από την Πύλο είτε από την Καλαμάτα. Είναι γεγονός ότι η Κορώνη και τα γύρω χωριά είναι απομακρυσμένα, με αποτέλεσμα σε πρόσφατα περιστατικά τραυματίες να αναμένουν ασθενοφόρο μέχρι και 40 λεπτά, όπως ειπώθηκε. Ο δε κ. Κοντοζαμάνης δεσμεύτηκε να μελετήσει με τις υπηρεσίες του υπουργείου και το ΕΚΑΒ τα οικονομοτεχνικά δεδομένα και να επανέλθει άμεσα με συγκεκριμένα στοιχεία στην πρόταση του Μίλτου Χρυσομάλλη.