13 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία, παραμένουν 3 ασθενείς στην κλινική “covid19”

13 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία, παραμένουν 3 ασθενείς στην κλινική “covid19”

“Ανοίγουν” όλα τα εμβόλια για τους 30-34 και για τους άνω των 18 με “Johnson & Johnson” 

Δεκατρία ήταν τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Όλη αυτή την εβδομάδα ήταν αυξημένα σε σχέση με την προηγούμενη, ωστόσο μέχρι στιγμής αυτή η αύξηση δεν έχει μετουσιωθεί και σε περισσότερες νοσηλείες στην κλινική “covid19” του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ωστόσο ασφαλή συμπεράσματα θα βγουν τις επόμενες μέρες.

Αυτή τη στιγμή οι νοσηλείες στην κλινική “covid19” παραμένουν τρεις, καθώς το τελευταίο 24ωρο δόθηκε ένα εξιτήριο, ενώ έγινε και μία εισαγωγή. Χωρίς κανέναν ασθενή να νοσηλεύεται παραμένει η ΜΕΘ “Covid19” του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Παράλληλα, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν χθες περίπου 680 τεστ ταχείας ανιχνεύσεως στο Διοικητήριο, στο κολυμβητήριο της Καλαμάτας, αλλά και στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης.

“Rapid test” θα πραγματοποιηθούν και αύριο Κυριακή στην αίθουσα «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» της Π.Ε. Μεσσηνίας στη Καλαμάτα, απ’ τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι.

Συνολικά χθες στη χώρα ανακοινώθηκαν 1.585 νέες μολύνσεις απ’ τον ιό, καθώς και 40 θάνατοι. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ ανέρχονται σε 521.

Τέλος, στο πεδίο του εμβολιασμού σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τους 30-34, με τη δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού και με τα 4 διαθέσιμα σκευάσματα. Στη Μεσσηνία μόνο την Πέμπτη 27 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν στα εμβολιαστικά κέντρου του νομού 1.440 εμβολιασμοί. Οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί με μια τουλάχιστον δόση έφτασαν τους 47.008, εκ των οποίων οι 24.845 έχουν ολοκληρώσει και τις δύο. 

Του Κώστα Γαζούλη