Συλλαλητήριο σήμερα στην πλατεία 23ης Μαρτίου

Συλλαλητήριο σήμερα  στην πλατεία 23ης Μαρτίου

«Όλοι στο συλλαλητήριο στις 3 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία 23ης Μαρτίου» αναφέρεται στο κάλεσμα που απευθύνουν το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Ν. Μεσσηνίας, το

Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν Μεσσηνίας, το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ν. Μεσσηνίας και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ξενοδοχείων, Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Μεσσηνίας.

Ειδικότερα, στη σχετική τους ανακοίνωση αναφέρεται: «Όλες και όλοι στον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση και χτυπάει την καρδιά των εργατικών δικαιωμάτων, διαλύει το 8ωρο, ξεμοναχιάζει τους εργαζομένους απέναντι στα δόντια της εργοδοσίας, χτυπάει τη συνδικαλιστική δράση, τα σωματεία, το δικαίωμα στην απεργία! Δεν αφήνει τίποτα ανέγγιχτο!

Δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη, δεν υπάρχει διαφορετικός δρόμος!

Το αντεργατικό νομοσχέδιο πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια! Να μη χαθεί ούτε δευτερόλεπτο! Να πυκνώσουν οι πρωτοβουλίες ενημέρωσης στους εργασιακούς χώρους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στους χώρους υγείας και εκπαίδευσης. Με συσκέψεις, με γενικές συνελεύσεις, με περιοδείες και εξορμήσεις!

Να μη μείνει εργαζόμενος ανενημέρωτος για το περιεχόμενο του αντεργατικού εκτρώματος! Όσα ψέματα κι αν χρησιμοποιούν η κυβέρνηση και οι εργοδοτικές ενώσεις, όσο φτιασίδωμα προσπαθεί να του ρίξει η ηγεσία της ΓΣΕΕ, το νομοθετικό έκτρωμα δε διορθώνεται!.

Να δυναμώσει ο απεργιακός αγώνας για:

-Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο-έκτρωμα!

-Να καταργηθούν οι νόμοι της διευθέτησης, της ευελιξίας, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ, του παγώματος των μισθών, των νόμων που μετατρέπουν την ασφάλιση σε τζόγο. Να καταργηθούν οι απεργοκτόνοι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοϊδη), τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία.

-Ζωή και δουλειά με δικαιώματα με αυξήσεις τους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο.

Πέμπτη 10 Ιούνη, απεργία!

Να παραλύσει η χώρα από άκρη σε άκρη, από κλάδο σε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!».