Συλλαλητήριο σωματείων ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο

Συλλαλητήριο σωματείων ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο

Μαχητική απάντηση έδωσαν προχθές τα Σωματεία Εργαζομένων Οικοδόμων, Τροφίμων, ΔΕΥΑ, Επισιτισμού-Τουρισμού, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας και άλλοι φορείς στο «αντεργατικό νομοσχέδιο» που φέρνει τις επόμενες μέρες στη Βουλή η κυβέρνηση. Τα σωματεία έδωσαν αγωνιστικό ραντεβού την Πέμπτη 10 Ιούνη, μέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, στις 10.00 το πρωί, στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Μετά τη συγκέντρωση οι εργαζόμενοι διαδήλωσαν στην πόλη στέλνοντας καθαρό μήνυμα “Να μην κατατεθεί, να αποσυρθεί άμεσα!” και “Κάτω τα χέρια από το οχτάωρο, δεν είναι για παζάρια και για διάλογο!”.

Την κεντρική ομιλία έκανε  ο Γιάννης Τζαβάρας, αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Γάλακτος-Τροφίμων και Ποτών Ν. Μεσσηνίας. Μεταξύ άλλων ανέφερε: “Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης δεν παίρνει διορθώσεις. Είναι από την αρχή μέχρι το τέλος αντεργατικό. Προωθεί μεγάλες ανατροπές σε δικαιώματα και καταχτήσεις που χρειάστηκαν σκληρούς αγώνες για να γίνουν πράξη.

Είναι συνέχεια προηγούμενων αντεργατικών νόμων που ψηφίστηκαν από όλες τις κυβερνήσεις με πρωταγωνιστή την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και προηγούμενες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ ως δήθεν προσωρινά».