Προβολή της Καλαμάτας μέσω μεσσηνιακής συμμετοχής στο Ράλι Ακρόπολις

Προβολή της Καλαμάτας  μέσω μεσσηνιακής συμμετοχής στο Ράλι Ακρόπολις

Το ιστορικό Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει έπειτα από απουσία ετών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και το ενδιαφέρον από τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού ανά τον κόσμο είναι μεγάλο.

Στους φετινούς αγώνες ξεχωρίζει και μία μεσσηνιακή συμμετοχή, του οδηγού αγώνων – αστυνομικού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας. Γιάννη Πλάγου, ο οποίος θα αγωνιστεί με τα χρώματα της ΕΛΑΣ, έχοντας -μεταξύ άλλων- την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας.

Χθες, στο γραφείο δημάρχου παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου, με τη συμμετοχή του Θανάση Βασιλόπουλου, του βουλευτή Μεσσηνίας, Περικλή Μαντά, του διευθυντή Αστυνομίας Μεσσηνίας, Ηλία Αξιοτόπουλου, του οδηγού Γιάννη Πλάγου και του ομογενούς Γιάννη Χρήστου, ο οποίος είναι και ο μεγάλος χορηγός της όλης προσπάθειας και συμμετοχής.

Σημειώνεται, επίσης, ότι σήμερα στις 20.00 το αγωνιστικό όχημα θα βρεθεί για λίγες ώρες στην κεντρική πλατεία προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να δουν από κοντά ένα αυτοκίνητο επιπέδου WRC.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Θ. Βασιλόπουλος ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι η Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει ότι στηρίζει το μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς και πρωτοβουλίες που λαμβάνονται σε τοπικό επίπεδο, αλλά και παρουσίες σε αγώνες που διαφημίζουν την περιοχή μας.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής, Περικλής Μαντάς, ο οποίος ήταν κι αυτός που πρότεινε και έφερε σε επαφή το Δήμο με την αγωνιστική ομάδα, εστίασε στη μεγάλη προβολή που αναμένεται να έχει το εμβληματικό -όπως το χαρακτήρισε- Ράλι Ακρόπολις, καθώς, σύμφωνα με στοιχεία που υπάρχουν, αναμένεται να το παρακολουθήσουν περί το 1 δισ. τηλεθεατές απ’ όλο τον πλανήτη. Κάλεσε, δε, τους τοπικούς φορείς να στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται, καθώς μέσα από συνεργασίες μπορεί να επιτευχθεί μία σπουδαία διαφήμιση για την περιοχή.

Κλείνοντας ο αστυνομικός, εκπαιδευτής οδηγών και οδηγός αγώνων από την περιοχή μας, Γιάννης Πλάγος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους και ανέφερε ότι γίνεται μία προετοιμασία με ένα σύγχρονο αγωνιστικό αυτοκίνητο για μία συμμετοχή στο Ράλι Ακρόπολις, με στόχο «να ανεβάσουμε τη Μεσσηνία», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.