Καλαμάτα: Εντυπωσιακά προεόρτια και το Σάββατο με Ιάλυσο η φιέστα τίτλου-ανόδου

Καλαμάτα: Εντυπωσιακά προεόρτια και το Σάββατο με Ιάλυσο η φιέστα τίτλου-ανόδου

Την πιο γλυκειά ήττα της ιστορίας της γνώρισε το περασμένο Σάββατο 19 Ιουνίου η ομάδα της Καλαμάτας, καθώς παρά το 2-0 στο Αιγάλεω, πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου της Football League, μια αγωνιστική πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.

Οι «μελανόλευκοι» …κλείδωσαν και μαθηματικά την πρωτιά χάρις στον …εκτροχιασμό της «ανταγωνίστριας» ομάδας της Ρόδου που έχασε 1-2 στην έδρα της από τη Σαντορίνη (32 β. έναντι 27 β.).

Έτσι, η Μαύρη Θύελλα είναι η πρωταθλήτρια του Νοτίου Ομίλου 2020-2021, εκπληρώνοντας ένα όνειρο πολλών ετών, με ένα τρόπαιο που έρχεται να δώσει προστιθέμενη αξία στην, ούτως ή άλλως, εξασφαλισμένη άνοδο στη Β’ Εθνική.

Η Καλαμάτα θα κάνει φινάλε για φέτος το προσεχές Σάββατο και ώρα 5 μ.μ. υποδεχόμενη στο Στάδιο της Παραλίας τον Ιάλυσο, σε ένα ματς που θα αποτελέσει τη φιέστα του πρωταθλητή.

Φυσικά η επιτυχία πανηγυρίστηκε άμεσα και δεόντως παντού, με …πεδίο θριάμβου τα διόδια των Αρφαρών, όπου ήταν το πρώτο σημείο μαζικής συγκέντρωσης φιλάθλων και κυρίως στην παραλία της Καλαμάτας,  όπου κατέληξε η αποστολή των πρωταθλητών περίπου στη 1 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Με συνθήματα, ιαχές, σημαίες, καπνογόνα, πανηγύρια εκδήλωσαν την χαρά τους για την επιτυχία δεκάδες φίλαθλοι, που πλέον περιμένουν την επίσημη στέψη…

Συγχαρητήρια από τον Δήμαρχο κ. Βασιλόπουλο
Ο φίλαθλος Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, εξέδωσε θερμή συγχαρητήρια ανακοίνωση για την επιτυχία της Μαύρης Θύελλας, ενώ με εντολή του φωταγωγήθηκαν δημοτικά κτήρια:

«Η ομάδα της πόλης μας, η μεγάλη ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ και μαθηματικά στη Super League 2. Ξανά στα μεγάλα ποδοσφαιρικά σαλόνια 11 χρόνια μετά! Ύστερα από μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά λόγω πανδημίας, τα «λιοντάρια» μας τα κατάφεραν!

Συγχαρητήρια για την προσπάθεια σε διοίκηση, προπονητές, παίκτες, φιλάθλους! Είμαστε και θα παραμείνουμε δίπλα τους. Προς τιμήν της ομάδας θα φωταγωγηθούν όλα τα δημοτικά κτήρια.

Και του χρόνου ξανά ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!»

Με αλλαγές στο Αιγάλεω
Όσον αφορά στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου στην Αττική απέναντι στον …κακό δαίμονα που λέγεται Αιγάλεω, το κεκτημένο από το προηγούμενο ματς με την Καλλιθέα προβάδισμα των +5 πόντων επέτρεψε στον προπονητή Νίκο Αναστόπουλο να ξεκουράσει πολλούς βασικούς παίκτες, δίνοντας την ευκαιρία να αγωνιστούν ποδοσφαιριστές με μικρό χρόνο συμμετοχής.  Οι γηπεδούχοι αντίθετα ήθελαν πολύ τους βαθμούς για να διασφαλίσουν την παραμονή της και ο Μπαρμπαρούσης αποδείχθηκε ο άνθρωπος του αγώνα, πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ (37’, 88’) που έφεραν την πολυπόθητη νίκη.

ΑΙΓΑΛΕΩ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Σικαλιάς, Π. Βλάχος, Αναστασίου, Παπανικόλας, Σ. Βλάχος, Πινιώτης, Χαντί (56′ Κασνέτση), Σταματάκης (76′ Τσίτσαρης), Μπαρμπαρούσης, Οικονομόπουλος (57′ Οκάν), Τσιλιγκίρης (86′ Λάσκαρης).

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Νίκος Αναστόπουλος): Αραμπατζής, Παναγιώτου, Καρούτης (60′ Μαρκόφσκι), Ευαγγέλου, Τσελεπίδης, Σαλίν (72′ Ηλιόπουλος), Νατσιόπουλος, Κέρι (60′ Σουμπίνιο), Τριανταφυλλάκης (60′ Παυλίδης), Φελίπε, Αλεξόπουλος (60′ Μπουσμπίμπα).

FOOTBALL LEAGUE
Νότιος Όμιλος
Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής

Καλλιθέα-Νίκη Βόλου   0-0

Ιάλυσος-Αστέρας Βλαχιώτη        1-2

Ρόδος-Σαντορίνη            1-2

Αιγάλεω-Καλαμάτα       2-0

Ασπρόπυργος-Εππισκοπή            1-2

Η βαθμολογία

1              Καλαμάτα           32           16-7

2              ΑΣ Ρόδου            27           18-15

3              ΑΟ Επισκοπής   26           15-10

4              Ιάλυσος Ρόδου 24           16-18

5              ΑΣ Σαντορίνης  24           14-14

6              Καλλιθέα            22           18-13

7              Αιγάλεω              22           14-14

8              Νίκη Βόλου         21           18-14

9              Αστέρας Βλαχιώτη          19           14-13

10           Ασπρόπυργος   8              10-32

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής
Σάββατο 26.6.2021  17:00

Π.Ι. Βαρδινογιάννης, Επισκοπή – Νίκη Βόλου

Ασπροπύργου, Ένωση Πανασπροπυργιακού – Ρόδος

Παραλίας Καλαμάτας, Καλαμάτα – Ιάλυσος

Σκάλας, Αστέρας Βλαχιώτη – Σαντορίνη

Στ. Μαυροθαλασσίτης, Αιγάλεω – Καλλιθέα

Συγχαρητήρια από τους ομογενείς της Μελβούρνης
Την επιτυχία της Μαύρης Θύελλας ζουν έντονα οι φίλοι της σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα μέσω και της εφημερίδας μας οι Μεσσηνιακοί σύλλoγοι της Μελβούρνης, Σύλλογος Καλαμάτα 23η Μαρτίου, Παμμεσσηνιακή αδελφότητα Ο Παπαφλέσσας και η Παντριφυλιακή Ένωση Μελβούρνης και Βικτωρίας συγχαίρουν την ποδοσφαιρική ομάδα της Καλαμάτας για την άνοδό της στην Super League 2. Επιπλέον το ματς-φιέστα του Σαββάτου θα μεταδοθεί ζωντανά από το τοπικό Ράδιο Ελλάς.

Επαγγελματικό συμβόλαιο για τον Σάββα Μουζάκη
Επαγγελματικό συμβόλαιο υπέγραψε στη Μαύρη Θύελλα ο 17χρονος ταλαντούχος ποδοσφαιριστής της ομάδας νέων, Σάββας Μουζάκης.

Στη φωτογραφία με τον εκτελεστικό διευθυντή της ΠΑΕ κ. Βασίλη Παναγιωτόπουλο.