Σύλληψη 2 ατόμων για καλλιέργεια χασισόδεντρων στην Αραπόλακα της Πύλου

Σύλληψη 2 ατόμων για καλλιέργεια χασισόδεντρων  στην Αραπόλακα της Πύλου

Δύο άτομα για καλλιέργεια 43 δενδρυλλίων κάνναβης και άλλα εννέα σε ξεχωριστές περιπτώσεις για κατοχή ναρκωτικών συνελήφθησαν από την Παρασκευή έως και την Κυριακή σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας.

Όλοι οι δράστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Καλλιέργεια χαισόδεντρων

Δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν ένας Έλληνας και ένας Αλβανός σε περιοχή της Αραπόλακας του Δήμου Πύλου-Νέστορος και το πρωί της Παρασκευής οργανώθηκε επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και συστηματικής έρευνας, με τη χρήση φυσικών, τεχνικών και επιστημονικών μεθόδων, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν έναν 43χρονο Έλληνα και έναν 58χρονο αλλοδαπό.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν επιχείρηση στην περιοχή «Μποκάζι» της Αραπόλακας, όπου σε περιοχή κοντά σε ελαιοπερίβολο του 43χρονου βρήκαν να καλλιεργούνται 43 φυτά κάνναβης, ύψους έως 80 εκατοστά περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Ο χώρος της καλλιέργειας είχε διαμορφωθεί κατάλληλα και τα δενδρύλλια είχαν φυτευτεί σε αναβαθμίδες. Οι δράστες από τα στοιχεία που βρέθηκαν από τους αστυνομικούς πότιζαν την καλλιέργεια με πλαστικά δοχεία, τα οποία γέμιζαν από πηγάδι της περιοχής. 

Σε έρευνα που ακολούθησε στα σπίτια των δύο συλληφθέντων και σε άλλους χώρους που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν στην κατοχή του 58χρονου 3 ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 20,70 γραμμαρίων περίπου και στην κατοχή του 43χρονου δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στον αύλειο χώρο του σπιτιού του 43χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία μοτοσικλέτα και ένα επιβατικό αυτοκίνητο, τα οποία είχαν κλαπεί το 2020 από περιοχές της Αττικής και θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Συλλήψεις για ναρκωτικά

Επίσης, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου συνελήφθησαν σε διαφορετικές περιπτώσεις εννέα άτομα για κατοχή ναρκωτικών.

Το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή της Βαλύρας του Δήμου Μεσσήνης συνελήφθη, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος 30χρονος, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης, βάρους 1,6 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. 

Την ίδια ημέρα, το πρωί, στο Αριοχώρι του Δήμου Καλαμάτας συνελήφθη από την ίδια ομάδα αστυνομικών 28χρονη, γιατί στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 ναρκωτικά δισκία.

Στη συνέχεια, στην Καλαμάτα, οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ συνέλαβαν έναν 22χρονο, έναν 23χρονο και έναν 24χρονο, γιατί κατείχαν μικροποσότητα κάνναβης, βάρους 0,7 γραμμαρίων,  η οποία κατασχέθηκε.

Για τις περιπτώσεις αυτές προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Και στην Τριφυλία

Στην περιοχή της Ελαίας του Δήμου Τριφυλίας συνελήφθη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ ένας 45χρονος από την Πάτρα, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, βάρους 1,6 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. 

Επίσης, στην περιοχή της Ελαίας συνελήφθη, το πρωί της Παρασκευής ένας 25χρονος από τη Μολδαβία, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, βάρους 2,9 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. 

Το απόγευμα της Κυριακής, στην ίδια περιοχή, συνελήφθη ένας 46χρονος από την Αθήνα γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 7,7 γραμμαρίων και 3 τσιγαριλίκια κάνναβης.

Τέλος, το πρωί της Κυριακής, στην παραλία του Άϊ – Γιαννάκη του Δήμου Τριφυλίας, συνελήφθη ένας 27χρονος από την Αθήνα γιατί στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης, βάρους 1,3 γραμμ. Για τις υποθέσεις αυτές προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας.

της Βίκυς Βετουλάκη