Νίκας vs Νικολάκου: Οι πανηγυρτζήδες, η αλαζονεία και ο αυταρχισμός

Νίκας vs Νικολάκου: Οι πανηγυρτζήδες, η αλαζονεία και ο αυταρχισμός

Ανέβηκαν οι τόνοι στην προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Ο περιφερειάρχης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα arcadia portal,  σημείωσε πως η δική του Περιφερειακή Αρχή αναβαθμίζει τον πολιτισμό και χρηματοδοτεί αξιόλογες δράσεις και εκδηλώσεις, κάτι που δεν έπραττε η προηγούμενη, που χρηματοδοτούσε πανηγύρια. «Εμείς δεν είμαστε πανηγυρτζήδες. Η ιστορία με τα πανηγύρια έχει τελειώσει. Εμείς κάνουμε προσπάθεια για την πολιτιστική αναβάθμιση της Περιφέρειας και χαράσσουμε δρόμους για τον τουρισμό. Όχι τους δρόμους της περπατημένης με 22 εκατομμύρια ευρώ για προβολή. Εμείς αυτούς τους δρόμους τούς καταργούμε. Το πανηγύρι δεν είναι πολιτιστική εκδήλωση, που τρώνε χωριάτικα κοτόπουλα με τα έξοδα των φορολογούμενων και γλεντάμε».

Ακόμη ανέφερε: “Βρήκα 140.000 ευρώ για site που δε δούλευε δύο χρόνια, και θα μας διδάξετε για τον τουρισμό και να υβρίζομαι δύο χρόνια και βάλε μετά τις εκλογές».

Από την πλευρά της, η κα Νικολάκου τόνισε πως δεν είναι πανηγυρτζήδες και χαρακτήρισε αλαζόνα και αυταρχικό τον κ. Νίκα, ο οποίος παίρνει μόνος του αποφάσεις. “Προσωπικά δεν έχω φάει με κανένα χρυσό κουτάλι. Αν σας ενοχλεί ο χορός να σας στείλω φωτογραφίες με κάποια στελέχη σας που πολύ πρόσφατα χόρεψαν σε τοπικές γιορτές και μέσα στον κορωνοϊό.

Δε δεχόμαστε να μας κουνάτε το δάχτυλο. Δύο χρόνια έχουν περάσει και πρέπει να καταλάβετε ότι εμείς θα ελέγχουμε εσάς. Πού νομίζετε ότι απευθύνεστε και μας είπατε καρκίνωμα του λαϊκισμού, εσείς που υποτίθεται ότι είστε μειλίχιος κι ότι θέλετε ενότητα;

Ο τρόπος που διαχειρίζεστε το δημόσιο χρήμα έχει πολλά ζητήματα. Μας μιλάνε εμάς για πανηγύρια και η Περιφέρεια αρνήθηκε φέτος να πάει στη Νανούγκα, τη μεγαλύτερη έκθεση στον κόσμο για προϊόντα. Το εγώ είμαι περιφερειάρχης δείχνει αυταρχισμό και αλαζονεία”.

Επίσης ανέφερε πως σε επόμενη συνεδρίαση θα έρθει επερώτηση που θα ζητεί να μάθει ποιες είναι αναλυτικά οι χρηματοδοτήσεις προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.