Με πρωταγωνιστικούς στόχους και στο νέο πρωτάθλημα ξεκίνησε η νέα χρονιά για την Καλαμάτα

Με πρωταγωνιστικούς στόχους και στο νέο πρωτάθλημα ξεκίνησε η νέα χρονιά για την Καλαμάτα

Οι πρωταθλητές της Καλαμάτας μπήκαν στο γήπεδο χθες το βράδυ, έχοντας μπροστά τους την πρόκληση της συμμετοχής στο σαφώς πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Super League 2.

Με μια καλή «μαγιά» από το περυσινό ρόστερ τον προπονητή της επιτυχίας, Νίκο Αναστόπουλο, στο «τιμόνι (στο πλευρό του οποίου προστέθηκε ως βοηθός ένας παλιός γνώριμος, ο παλιός ποδοσφαιριστής της Μαύρης Θύελλας, Γιάννης Μπελά) η τοπική μας ομάδα έχει βάλει και πάλι ψηλά τον πήχη, θέτοντας πρωταγωνιστικούς στόχους.

Στα «Παλιάμπελα» βρέθηκαν χθες οι νεαποκτηθέντες Νάνι, Λουκίνας, Κόκκορης, Σκεντεράι και οι υπό δοκιμήν Ασαμόα Εζεκέλ (Άγγλος εξτρέμ με γαλλικό διαβατήριο), Νίκος Μιχαλόπουλος (Ελληνοαμερικανός εξτρέμ), ενώ θ’ ακολουθήσουν το διάστημα οι υπόλοιπες αναγκαίες μετεγγραφής, με βάση όμως το γνωστόν περιορισμό που επέφερε η μη εξασφάλιση αδειοδότησης από την ΕΠΟ (μόνο τρεις συνολικά μετεγγραφές έμπειρων Ελλήνων ή αλλοδαπών παικτών άνω των 25 ετών, δεν υπάρχει όριο για Έλληνες κάτω από αυτή την ηλικία, ενώ μπορούν να αποκτηθούν ξένοι κάτω των 23 ετών).

Οι «μελανόλευκοι» θα προπονηθούν αυτή την εβδομάδα στο αθλητικό κέντρο της Αγίας Τριάδας, ενώ την Κυριακή η αποστολή θα αναχωρήσει για το Πήλιο, όπου θα περάσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους, έως τις 21 Αυγούστου (εκεί θα δώσει και τα δύο πρώτα φιλικά παιχνίδια, στις 14 και 21/8, κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου).

Η χθεσινή ημέρα έδωσε και δύο «ειδήσεις», η μια ήταν η εξασφάλιση της άδειας συμμετοχής στο πρωτάθλημα της SL2 από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Επίσης, είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι Δήμος Καλαμάτας και Περιφέρεια Πελοποννήσου θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για την ανακατασκευή του χλοοτάπητα στο Στάδιο της Παραλίας, με τον κ. Αναστόπουλο και τον διοικητικό παράγοντας Γιώργο Ράλλη να ευχαριστούν τον Δήμαρχο κ. Βασιλόπουλο και τον Περιφερειάρχη κ. Νίκα γι’ αυτό.

Υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν περίπου 2 μήνες για την ολοκλήρωση των εργασιών που προβλέπουν την εγκατάσταση υβριδικού χλοοτάπητα ιδιαίτερης αντοχής. Εκτιμάται ότι η ομάδα της Καλαμάτας δεν θα αναγκαστεί να δώσει παιχνίδια πρωταθλήματος μακριά από την έδρα της, ζητώντας μόνο από τη διοργανώτρια κλειδάριθμο εξαίρεσης κατά την κλήρωση για αντιστροφή έδρας κατά τις πρώτες 2 αγωνιστικές.

Το τεχνικό επιτελείο για την περίοδο 2021-2022
Νίκος Αναστόπουλος, προπονητής
Γιάννης Μπελά, βοηθός προπονητή
Τάσος Γιαλούρης, προπονητής τερματοφυλάκων
Θανάσης Μουρτζιάπης, εργοφυσιολόγος
Γιώργος Πολυμενέας, γυμναστής
Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος, γυμναστής αποκατάστασης

Το ρόστερ της «πρώτης»
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Καπούταγλης
Καραχάλιος

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
Μαβινγκά
Κωνσταντινόπουλος
Τσελεπίδης
Μπακαγιόκο

ΜΕΣΟΙ
Σκεντεράι
Αναστασόπουλος
Παπατόλιος
Παυλίδης
Καπούταγλης

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Κόκκορης
Λουκίνας
Μαρκόφκι
Νάνι
Ασαμόα Εζεκέλ (Άγγλος εξτρέμ με γαλλικό διαβατήριο)
Νίκος Μιχαλόπουλος (Ελληνοαμερικανός εξτρέμ)

Χ.Ε.