Υδραγωγείο από Αλικοντούζι: Ο κ. Λεβεντάκης ισχυρίζεται ότι υπέγραψε και ο ίδιος την ένταξη 2 Αυγούστου

Υδραγωγείο από Αλικοντούζι: Ο κ. Λεβεντάκης ισχυρίζεται ότι υπέγραψε και ο ίδιος την ένταξη 2 Αυγούστου

Την απόφαση υπέγραψε στις 5 Αυγούστου ο Αν. ΥΠΕΣ

Ημερομηνία της 5ης Αυγούστου, ημέρας Πέμπτης, και υπογραφή του αναπληρωτή  Υπουργού Εσωτερικών φέρει η απόφαση με Α.Π: 1045 και θέμα την Ένταξη του έργου με τίτλο “Αντικατάσταση δικτύου υδραγωγείου του Συνδέσμου Ύδρευσης  “Καπετάν Τέλος Άγρας” στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και χθες δημοσιεύθηκε η απόφαση στη Δι@υγεια με ΑΔΑ: ΩΑΜΥ46ΜΤΛ6-78Ο.

Κύριος του έργου είναι ο Σύνδεσμος Ύδρευσης “Καπετάν Τέλος Άγρας”. Το ποσό της χρηματοδότησης είναι 8.715.028 ευρώ. «Το φυσικό αντικείμενο της πράξης αποτελείται από τρία (3) Υποέργα: Υποέργο 1: ‘’Αντικατάσταση Δικτύου Υδραγωγείου του Συνδέσμου ύδρευσης ΚΑΠΕΤΑΝ ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ’’ και αφορά στην αντικατάσταση των παλαιωμένων αγωγών ύδρευσης του Συνδέσμου συνολικού μήκους 50 km, Υποέργο 2: Δαπάνη Βασικού Μελετητή του έργου, Υποέργο 3: Δαπάνη αρχαιολογικής επίβλεψης του έργου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας», αναγράφεται στην υπουργική απόφαση ένταξης.

Αξίζει να σημειωθεί, επειδή προκαλεί εντύπωση και συνακόλουθα ερωτήματα, ότι ο δήμαρχος Τριφυλίας στις 2 Αυγούστου, ημέρα Δευτέρα, εξέδωσε ενημερωτική επιστολή, η οποία δημοσιεύθηκε και στο facebook, για συνάντησή του το πρωί της ίδιας μέρας (σ.σ. της Δευτέρας 2 Αυγούστου, στο ΥΠΕΣ με τον αναπληρωτή υπουργό, στην οποία αναγράφεται επί λέξει: «Προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποίησα σήμερα το πρωί, στην Αθήνα και στο γραφείο του, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα. Κατά τη συνάντηση αυτή, υπεγράφη μεταξύ του Υπουργού, εμού του ιδίου και του Προέδρου του Συνδέσμου Ύδρευσης “Καπετάν Τέλλος Άγρας”, κ. Χαράλαμπου Αυρηλιώνη, η ένταξη στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, για χρηματοδότηση, του έργου που αφορά στην αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού του δικτύου ύδρευσης, έκτασης πενήντα (50) χιλιομέτρων, από το Παλαιό Λουτρό (Αλικοντούζι) μέχρι και την πόλη των Γαργαλιάνων…».

Όπως όμως προκύπτει και αποδεικνύεται από τη δημοσιευθείσα χθες στη Δι@υγεια απόφαση, πρώτον, η απόφαση ένταξης ΔΕΝ υπογράφεται ούτε από τον κ. Λεβεντάκη, ούτε και από τον κ. Αυρηλιώνη, αλλά μόνο από τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών (σ.σ. είναι, έτσι κι αλλιώς, αυτονόητο και προφανές ότι τις υπουργικές αποφάσεις υπογράφουν υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί και όχι δήμαρχοι ή πρόεδροι φορέων!) και δεύτερον, η απόφαση ΔΕΝ υπεγράφη από τον αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών στις 2 Αυγούστου όπως ισχυρίζεται στην ενημερωτική επιστολή του ο κ. Λεβεντάκης αλλά τρεις μέρες αργότερα, στις 5 Αυγούστου, όπως αποδεικνύεται από την ημερομηνία που φέρει η απόφαση ένταξης.

Για ποιο λόγο ο κ. Λεβεντάκης ισχυρίζεται ότι υπεγράφη η απόφαση ένταξης στις 2 Αυγούστου αφού δεν υπεγράφη η απόφαση εκείνη τη μέρα; Τι άραγε να υπέγραψαν – αν υπέγραψαν – ο κ. Λεβεντάκης και ο κ. Αυρηλιώνης, ενώπιον του αναπληρωτή  Υπουργού Εσωτερικών, όπως ισχυρίζεται ο πρώτος εξ αυτών; Βεβαίως και το σημαντικό είναι η ένταξη του έργου, αλλά να μη γνωρίζουν οι δημότες Τριφυλίας τι είναι αυτό που υπέγραψαν δήμαρχος και πρόεδρος, όπως ισχυρίζεται στην ενημερωτική επιστολή του ο κ. Λεβεντάκης;

Του Ηλία Γιαννόπουλου