Το πέτρινο λιμάνι με την άγρια ομορφιά

Το πέτρινο λιμάνι με την άγρια ομορφιά

Έδρα και λιμάνι των Μαυρομιχαλαίων, το Λιμένι Λακωνίας αποτελεί ένα παραθαλάσσιο χωριό – στολίδι της Μάνης που συνδυάζει την παραδοσιακή πέτρινη αρχιτεκτονική με τα σμαραγδένια νερά.

Γραφικό και πανέμορφο, με αναλλοίωτο το χαρακτήρα μιας άλλης εποχής, το Λιμένι, το ξεχωριστό αυτό παραθαλάσσιο χωριό της Μάνης, είναι έρωτας με την πρώτη ματιά!

Σε απόσταση 5 χλμ. από την Αρεόπολη και περίπου 27 χλμ. από το Γύθειο, ένα χωριό με ιστορία και ταυτότητα ξεπροβάλλει προσελκύοντας – ειδικά τα τελευταία χρόνια – ολοένα και περισσότερους ταξιδιώτες.

Έδρα και λιμάνι της επιφανούς οικογένειας των Μαυρομιχαλαίων, το Λιμένι Λακωνίας ξεχωρίζει για τα σπίτια «πάνω» στη θάλασσα, ενώ συνδυάζει αρμονικά το απέραντο γαλάζιο με το ξεχωριστό τοπίο του πέτρινου σκηνικού και τα σημάδια μιας παλιάς καστροπολιτείας. Πρόκειται αναμφίβολα για έναν από τους πιο γραφικούς παραθαλάσσιους οικισμούς της Ελλάδας.

Εδώ θα δείτε το «παλάτι» του Πετρόμπεη Mαυρομιχάλη, το πυργόκαστρο του τελευταίου ηγεμόνα (μπέη) της Mάνης, καθώς και γραφικά εκκλησάκια όπως αυτό του Aγίου Σώστη.

Μέσα στον όρμο που συναντά κάποιος στο Λιμένι, υπάρχουν ελάχιστα σημεία αμμουδιάς για όσους κάνουν τις βουτιές τους. Γι’ αυτό οι περισσότεροι επιλέγουν τη μεγάλη παραλία ανάμεσα στο Νέο Οίτυλο και το Καραβοστάσι για να απολαύσουν το μπάνιο τους.

Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε την Αρεόπολη, την πιο ζωντανή κωμόπολη της Μάνης, με τα ατμοσφαιρικά καλντερίμια και τους επιβλητικούς πύργους. Μην παραλείψετε να κάνετε μια στάση και στα περίφημα Σπήλαια Διρού, καθώς και στην πανέμορφη Βάθεια που βρίσκεται το νότιο άκρο της μανιάτικης χερσονήσου.

Πηγή: Reader.gr