Θαλαμηγός προσέκρουσε στη Νήσο Πρώτη – Ένας τραυματίας

Θαλαμηγός προσέκρουσε  στη Νήσο Πρώτη –  Ένας τραυματίας

Ναυτικό ατύχημα, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί άτομο του πληρώματος μίας θαλαμηγού με σημαία Ηνωμένου Βασιλείου, συνέβη λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, όταν προσέκρουσε στη Νήσο Πρώτη.

Η θαλαμηγός Lonely Seagull είχε ξεκινήσει από τις Γουβιές της Κέρκυρας και κατευθυνόταν στη δική μας περιοχή, όταν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο περίπου στις 12.30 τη νύχτα προσέκρουσε στη βραχώδη περιοχή στο βόρειο μέρος της νήσου Πρώτη.

Ένας τραυματίας
Στο σκάφος επέβαιναν τέσσερα άτομα, τρία πλήρωμα και ένας επιβάτης, και από την πρόσκρουση τραυματίσθηκε ένας 38χρονος Βούλγαρος, μέλος του πληρώματος.

Ευτυχώς, στο σκάφος δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων ούτε διαρροή καυσίμων και άμεσα ειδοποιήθηκαν οι Λιμενικές Αρχές, οι οποίες έσπευσαν στο σημείο.

Σε κοντινή απόσταση βρισκόταν άλλη θαλαμηγός, η οποία προσπάθησε να βοηθήσει, όμως ο έντονος κυματισμός που επικρατούσε εκείνη τη στιγμή στη θαλάσσια περιοχή δεν του επέτρεψε να προσεγγίσει.

Ακολούθησε προσπάθεια από ελικόπτερο που ειδοποιήθηκε, αλλά και πάλι δε στάθηκε δυνατό να προσεγγίσουν διασώστες το σκάφος.

Τελικά, τα ξημερώματα, το βοηθητικό σκάφος (tender) από τη θαλαμηγό που βρισκόταν στην περιοχή κατάφερε να προσεγγίσει και να πάρει τον τραυματία, όπως και τους άλλους τρεις επιβάτες του σκάφους.

Μεταφέρθηκαν στη Μαραθούπολη, όπου ασθενοφόρο παρέλαβε τον τραυματία και τον διακόμισε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Εκεί διαπιστώθηκε ότι υπήρχε σοβαρός τραυματισμός στη λεκάνη και αφού παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου και νοσηλεύεται.

Το σκάφος στη Νήσο Πρώτη προσέγγισε ρυμουλκό, το αποκόλλησε από τα βράχια και το μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι της Πύλου.

Έρευνα για τις συνθήκες του ναυτικού ατυχήματος διενεργεί το Λιμεναρχείο Πύλου.

Της Βίκυς Βετουλάκη