Εγκαινιάστηκαν τα Δημοτικά Μαγειρεία Καλαμάτας

Εγκαινιάστηκαν τα  Δημοτικά Μαγειρεία Καλαμάτας

Οι κοινωνικές δομές του Δήμου “συγκρατούν” την κοινωνική συνοχή

Εγκαινιάστηκαν από το δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, τα σύγχρονα Δημοτικά Μαγειρεία Καλαμάτας, τα οποία φιλοξενούνται στο κτήριο του Β’ ΚΑΠΗ στην περιοχή της Ράχης.

Σε χαιρετισμό του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης τόνισε ότι ο Δήμος μέσω του δημοτικού συσσιτίου διανέμει καθημερινά περισσότερες από 100 μερίδες φαγητού, υπογραμμίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας παρέστη ανάγκη και αύξησης των μερίδων που διανέμονται προς τους δικαιούχους πολίτες.

Επιπρόσθετα, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι «είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Το επιβάλλουν οι συνθήκες». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι υπάρχουν άνθρωποι που ενώ έχουν ανάγκη, για λόγους αξιοπρέπειας, όπως την αντιλαμβάνονται οι ίδιοι, δεν απευθύνονται στο Δήμο για υποστήριξη.

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι ο Δήμος οφείλει να βρει ο ίδιος αυτούς τους ανθρώπους και να τους βοηθήσει και, μάλιστα, κάλεσε τους παριστάμενους εάν γνωρίζουν τέτοιες περιπτώσεις, να ενημερώσουν τη υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου.

Επίσης, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην προσπάθεια που καθημερινά καταβάλλεται από το προσωπικό της Διεύθυνσης Πρόνοιας, ευχαριστώντας τους στο πρόσωπο της διευθύντριας Λευκοθέας Καράμπελα, η οποία κι έχει το συντονισμό.

Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, αφού συνεχάρη τον κ. Μαρινάκη, καθώς, όπως σημείωσε, ό,τι αναλαμβάνει το φέρνει εις πέρας, τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή, από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της, έθεσε ως προτεραιότητα τα θέματα κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας.

Όπως ανέφερε σχετικά, η πανδημία, που ήρθε σε συνέχεια μιας 10ετούς κοινωνικο-οικονομικής κρίσης, άλλαξε τα δεδομένα και δημιούργησε μεγαλύτερες ανάγκες προς τους αδύναμους συμπολίτες μας. Σε αυτή την κατεύθυνση έρχεται ο Δήμος στο μέτρο των δυνατοτήτων του, σύμφωνα με τον κ. Βασιλόπουλο, για να συνδράμει μέσα από τη Διεύθυνση Πρόνοιας και τις κοινωνικές δομές του.

Παράλληλα, έκανε αναφορά στη λειτουργία του Δημοτικού Παντοπωλείου, του Δημοτικού Ιατρείου και Φαρμακείου, του ΚΔΑΜΕΑ κ.λπ.

«Σήμερα (σ.σ. προχθές) βρισκόμαστε εδώ για να εγκαινιάσουμε την επίσημη λειτουργία των Δημοτικών Μαγειρείων μας. Τα Δημοτικά Μαγειρεία που σχεδίασε και ξεκίνησε ο πρώην δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας κι εμείς τα ολοκληρώσαμε και τα θέσαμε σε λειτουργία. Καμαρώνουμε γι’ αυτά, είναι από τα πιο σύγχρονα σε Δήμο, ενώ μπορούν να εξυπηρετήσουν ανάγκες μέχρι 500 μερίδων ημερησίως, με το απαραίτητο προσωπικό. Αυτή τη στιγμή προσφέρουν πάνω από 100 μερίδες καθημερινά μέσω του δημοτικού συσσιτίου», ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος.

Τέλος, ενημέρωσε ότι κατά το αμέσως επόμενο διάστημα θα εγκαινιαστούν τα Δημοτικά Υπνωτήρια, ενώ ακολουθούν κι άλλοι στόχοι, όπως το Κέντρο Ημέρας και τα Δημοτικά Πλυντήρια.

Μιλώντας εκ μέρους της Περιφέρειας η θεματική αντιπεριφερειάρχης, Άννα Καλογεροπούλου, τόνισε ότι η στήριξη προς τους αδύναμους συμπολίτες μας δείχνει και το επίπεδο του πολιτισμού μας, ενώ συνεχάρη το δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή για το έργο της, δηλώνοντας την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Να σημειώσουμε, επίσης, ότι την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας με επικεφαλής τον Βασίλη Κοσμόπουλο εκπροσώπησε ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Φαββατάς, ενώ παρευρέθη και η επικεφαλής της δεύτερης ελάσσονος μειοψηφίας, Μαρία Οικονομάκου.

Ο δε δημοτικός σύμβουλος της Μαρίας Οικονομάκου, Λεωνίδας Λιάππας, έψαλε κατά την τελετή του αγιασμού.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με το κόψιμο της κορδέλας, ενώ ακολούθησε μικρό κέρασμα που παρασκευάστηκε στα Δημοτικά Μαγειρεία.